belte i buss97% bruker belte i bil, men tallene fra Statens Vegvesens undersøkelser er elendige mht beltebruk i buss - kun 36% bruker belte.

Hvorfor? Kan vi få til en økt bevissthet og en holdningsendring?

 

 

 

Det er like farlig å la være å bruke beltet i buss som i bil, og langt flere andre passasjerer kan bli skadet i buss av en løs passasjer. Dersom en usikret passasjer kastes rundt i bussen er dette direkte livsfarlig for de andre i bussen.

I ulykken omtalt under ble passasjerer kastet ut av bussen fordi de ikke var sikret med belte.


Bussulykke i Nord-Trøndelag i august 2014:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/tre-omkommet-etter-bussulykke-i-nord-troendelag/a/23263313/bussulykke

 

Dagen etter ulykken steg antallet omkomne til 4.
http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article9965796.ece


SITAT Adresseavisen:
- Flere av personene om bord ble funnet på utsiden på bussen. Så lenge de er funnet på utsiden kan det tyde på at de har blitt kastet ut gjennom rutene, sier pressevakt Marte Tronstad Dahl ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

 

 

 

 

Hva skjer ved en kollisjon med buss?

 

 

Hva skjer dersom en buss ruller rundt?

 

 

belte

 

Saken om beltebruk i buss  er omtalt på Statens Vegvesens sider her:

http://www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Media/Siste+nyheter/Vis?key=804795

Der sies blant annet dette:

- Det er like viktig å bruke belte i buss som i bil. Selv om nesten alle bruker belte i bilen, er det mye som tyder på at de gode vanene ikke blir med over i bussen. Vi mener derfor det er behov for å gjøre busspassasjerene mer bevisste på hvor viktig det er å bruke belte, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

 

LESERINNLEGG I AVIS HER:

http://lyngdalsavis.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=1971


 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994221
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder