forovervendt barnesete 1Barn bør sitte i bakovervendt barnesete så lenge som mulig - helst til de er 4-5 år gamle.

Loven sier at barn skal sitte bakovervendt til de veier 9 kg, men ekspertene mener dette er altfor tidlig å snu barna.

I Agder og Rogaland er vi ikke flinke nok.

 

Husk at god sikring av både voksne og store og små barn også gjelder på små turer - eks. til og fra skole og barnehage

 

Fra Trygg Trafikk:

Sørlendingene henger litt etter når det gjelder å sikre barna. I Agder og Rogaland sitter bare 32 prosent av barn under fire år i bakovervendt bilsete.
– Vi oppfordrer sørlendingene til å gjøre en innsats, slik at også de kommer opp på landsgjennomsnittet, sier Henske i Trygg Trafikk.

 

 

 

Mer fra Trygg Trafikk:

 

– I en kollisjon kan et forovervendt barn risikere nakkebrudd i stedet for det som kunne endt med et blåmerke. I bakovervendt posisjon blir trykket ved en kollisjon fordelt på hele området fra hodet til baken når ryggen presses inn i stolryggen, sier sikkerhetssjef Jan Olav Nilssen i forsikringsselskapet If.

Han legger til at barna bør sitte bakovervendt til de fyller fire år, i hvert fall vesentlig lenger enn regelverket krever.

 

forovervendt barnesete 2
Forovervendt barnesete kan være farlig ved en kollisjon.
Barn bør sitte bakovervendt så lenge som mulig - helst til de er 4-5 år.

 

Utviklingen har gått riktig vei de siste tiårene.  Nå skjer det knapt dødsulykker med barn i bil i Norge.
– På 1970-tallet omkom 100 barn i året i trafikken. Med dagens trafikkbilde ville det tilsvart 400 barn i året. Flere politikontroller, sikrere biler, bruk av barnestoler og belte, sammen med sikkerhetsbevisste foreldre, har gitt svært positive resultater, sier Nilssen.

Hele TT-artikkelen her >>

 

 


Se hva legen sier.

 


 

 

Vi har skrevet om dette tidligere:
http://www.nullvisjonen-agder.no/2012-12-14-13-10-37/sikring-av-barn-i-bil.html

 

Du ser filmer om dette emnet her:
http://www.nullvisjonen-agder.no/2012-12-14-13-12-26/barn-i-bil.html

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994191
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder