refleksbrikke 200Torsdag 15. oktober markeres den nasjonale refleksdagen 2015.

Høsten og vinteren er mørk, så det er nødvendig å gjøre seg synlig i trafikken. Bruk av refleks reduserer faren for å bli påkjørt med 85-90%.

Vi er svært gode til å utstyre barn med refleksutstyr, men ungdom og voksne er ikke gode nok. Gjør noe med det!

 

 

 

De siste 10 årene har 239 fotgjengere mistet livet i norsk trafikk når de har gått langs veien eller har krysset veien.

Hva kan gjøres?

REFLEKS ER ETT AV SVARENE. Les mer om dette her >>

 

I bygde-Norge bruker ca. halvparten refleks - i byene er tallet dessverre rundt 25%, og det er i byene flest blir påkjørt.

 

Hvem blir mest påkjørt?

Ungdom 15-19 år og eldre over 70 år er mest rammet.

 

NOEN FLERE FAKTA:

  • De siste fem årene (2010-2014) har 93 fotgjengere omkommet på norske veier. 449 er blitt hardt skadd, mens 2335 ble lettere skadd.

  • Av de omkomne var 43 personer over 65 år. Det betyr at nesten halvparten av de drepte fotgjengerne var eldre mennesker.

  • Hvert år blir gjennomsnittlig nær 20 fotgjengere drept i trafikken, 90 blir hardt skadd, mens 470 blir lettere skadd.

  • Om lag 35 prosent av dødsulykkene med gående skjer i mørket.

  • Kun fem prosent av alle fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks.

  • Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med rundt 85 prosent.

  • Tenk deg at du går uten refleks i mørket langs en vei. Da vil en bilfører som kjører i 50 km/t ha to sekunder på å oppdage deg. Med refleks vil bilføreren ha 10 sekunder til rådighet. Det kan redde livet ditt!

 

 

En bil med nærlys lyser opp veien foran seg med ca. 40 meter. Du tror kanskje du blir sett når DU ser bilen? Beklager - bilføreren kan ikke se deg.

 

Mer info om refleks her >>

 

Flere filmer om dette emnet her >>

 

annonse-temabilag-15

 

refleksdagen-15-lister

 

refleksdagen-15-lyngdal

 

Sjekk Nullvisjonens fine refleksvester med glidelås. Populære for gående, joggere, syklister, mopedister, motorsyklister, ridende....

 

 

 

·         Om lag 35 prosent av dødsulykkene med gående skjer i mørket.

 

·         Kun fem prosent av alle fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks.

·         Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med rundt 85 prosent.

·         Tenk deg at du går uten refleks i mørket langs en vei. Da vil en bilfører som kjører i 50 km/t ha to sekunder på å oppdage deg. Med refleks vil bilføreren ha 10 sekunder til rådighet. Det kan redde livet ditt!

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574119
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.