2015 foreløpigDe foreløpige tallene for 2015 forteller om 125 trafikkdrepte. Det endelige tallet kommer som vanlig i mai 2016.

Nedgangen fra 2014 er betydelig for landet som helhet med hele 22 færre drepte enn i 2014. I Agder ser vi ikke denne nedgangen.

 

 

Agderfylkene hadde i 2015 13 trafikkdrepte fordelt med 7 i Vest-Agder og 6 i Aust-Agder.

-

Tallet 125 drepte inneholder igjen, som tidligere år, en stor overvekt av menn og ungdom.

  • 3 av 4 er menn.
  • 1 av 4 er ungdommer i alderen 18-24 år.

 

2015 foreløpig

 

Årsakene til ulykkene er også i 2015 i all hovedsak trafikanters ATFERD. Det er snakk om å holde fartsgrensen, kjøre etter forholdene, kjøre rusfritt, alltid bruke bilbeltet, stoppe for å sove og ikke la telefon, GPS eller lignende ta oppmerksomheten. Det er også viktig å bruke refleks for å bli sett.

Følges dette, kan tallene for trafikkdrepte mer enn halveres med det samme.

 

Les hva Vegdirektøren sier her på Vegvesen.no >> 

eller her på avisenagder.no >>

 


AGDER:

Avdelingsdirektørene Erling Jonassen og Johan Mjåland i Statens Vegvesen i Aust-Agder
og Vest-Agder sier blant annet dette:

- Fart og rus er også elementer som er inne i en del ulykker. Hvis alle kjørte edru, brukte bilbelte og holdt fartsgrensen, kunne vi halvert antall drepte i trafikken umiddelbart, sier Mjaaland.

- Det har vært en stor økning i antall mc-ulykker de siste årene, og de flest av disse er singel-ulykker som ikke involverer andre kjøretøy, sier Mjaaland.

- Nå går vi inn i vinteren, så ta det med ro og kjør etter forholdene. Det kan være glatt rundt neste sving, for selv om entreprenørene våre gjør en kjempejobb, er det flere tusen kilometer vei som skal vedlikeholdes. Bruk litt ekstra tid, så kommer du i alle fall fram, sier Mjaaland.

- Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Ta hensyn til gående og syklende, og til sistnevnte: bruk refleks og lys, sier Jonassen.

Hele saken i Fædrelandsvennens artikkel her >>

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574152
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.