2015 foreløpigDe foreløpige tallene for 2015 forteller om 125 trafikkdrepte. Det endelige tallet kommer som vanlig i mai 2016.

Nedgangen fra 2014 er betydelig for landet som helhet med hele 22 færre drepte enn i 2014. I Agder ser vi ikke denne nedgangen.

 

 

Agderfylkene hadde i 2015 13 trafikkdrepte fordelt med 7 i Vest-Agder og 6 i Aust-Agder.

-

Tallet 125 drepte inneholder igjen, som tidligere år, en stor overvekt av menn og ungdom.

  • 3 av 4 er menn.
  • 1 av 4 er ungdommer i alderen 18-24 år.

 

2015 foreløpig

 

Årsakene til ulykkene er også i 2015 i all hovedsak trafikanters ATFERD. Det er snakk om å holde fartsgrensen, kjøre etter forholdene, kjøre rusfritt, alltid bruke bilbeltet, stoppe for å sove og ikke la telefon, GPS eller lignende ta oppmerksomheten. Det er også viktig å bruke refleks for å bli sett.

Følges dette, kan tallene for trafikkdrepte mer enn halveres med det samme.

 

Les hva Vegdirektøren sier her på Vegvesen.no >> 

eller her på avisenagder.no >>

 


AGDER:

Avdelingsdirektørene Erling Jonassen og Johan Mjåland i Statens Vegvesen i Aust-Agder
og Vest-Agder sier blant annet dette:

- Fart og rus er også elementer som er inne i en del ulykker. Hvis alle kjørte edru, brukte bilbelte og holdt fartsgrensen, kunne vi halvert antall drepte i trafikken umiddelbart, sier Mjaaland.

- Det har vært en stor økning i antall mc-ulykker de siste årene, og de flest av disse er singel-ulykker som ikke involverer andre kjøretøy, sier Mjaaland.

- Nå går vi inn i vinteren, så ta det med ro og kjør etter forholdene. Det kan være glatt rundt neste sving, for selv om entreprenørene våre gjør en kjempejobb, er det flere tusen kilometer vei som skal vedlikeholdes. Bruk litt ekstra tid, så kommer du i alle fall fram, sier Mjaaland.

- Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Ta hensyn til gående og syklende, og til sistnevnte: bruk refleks og lys, sier Jonassen.

Hele saken i Fædrelandsvennens artikkel her >>

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994224
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder