sort mini 180Trafikksikkerhet er en dugnad der vi alle må bidra! Den viktigste faktoren for økt trafikksikkerhet er vår egen atferd. De aller fleste ulykker skyldes at trafikanter tar feil valg.

Antall trafikkdrepte kan mer enn halveres om alle holder fartsgrensene, kjører rusfritt, bruker bilbeltet og lar telefonen ligge.

 

ANSVARET ER DELT

Myndighetene har ansvaret for veisystemene, og det er åpenbart at disse burde vært laget betydelig sikrere flere steder. Men, selv om man kjemper for bedre veier, må man forholde oss til den veien som ligger der - og oppføre seg deretter.

Veien dreper oss ikke, med trafikanters atferd kan gjøre det.

Vi som trafikanter har ansvaret for vår egen atferd, at vi følger lover og regler og bidrar med god atferd og gode holdninger.

 

Modellen under viser hvordan Nullvisjonen bygger på prinsippet om det delte ansvaret:

 

 

delt ansvar

 

 

HOLDNINGER

Det er viktig med sikre biler - og det er viktig med sikre veier.

Men, viktigst av alt er våre holdninger og vår atferd i trafikken. Det dreier seg om fart, ruskjøring, bruk av bilbelte, bruk av telefon i bil, vikeplikt, refleks, hjelm, sikring av barn mm.

 

Vi vet at de aller fleste ulykker skyldes trafikantenes atferd.

 


 

VIS GJERNE DINE HOLDNINGER - DIGITALT

I dagens digitale verden der vi deler og liker og kommenterer og følger og blogger og... kan faktisk mye godt holdningsskapende arbeid gjøres av hver enkelt - på en enkel måte i den digitale verden.

 

Følg, lik, kommentèr på eks. disse sidene. Dine (kanskje mange hundre) venner ser dette - og gode holdninger er dermed spredd:

F lister

 

 

F lindesnes

 

 

F sogne

 

 

 

 

Vi anbefaler også at du følger 18pluss her:

https://www.facebook.com/18pluss.no/


 

..og liker Facebooksiden "Ikke tekst når du kjører" her:

https://www.facebook.com/telefonibil/

 

...og lik gjerne også "Vær vennlig å ikke varsle om politikontroller" her:

https://www.facebook.com/ikkevarsle/

 

 

Ta en av våre QUIZ - og del ditt resultat på Facebook via innebygd funksjon:

quiz knapp

 

 

 

Kommentèr gjerne på våre blogginnlegg her:

blogg-ikon

 

 

 

 

 

Og gjør gjerne som CARL - det kan redde liv!

(Alle 22 Carl-tegninger her >>)

 

carl bilnøkkel

 

 

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574184
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.