ts-dag-16-aVåren er høysesong for Nullvisjonen. Da arrangeres det såkalte TS-dager - trafikksikkerhetsdager - på de aller fleste videregående skolene i hele fylket. TS-dagene inneholder både informasjon, følelsesladde innlegg, elevdeltakelse og "action".

 

Deltakerne på TS-dagene er avgangselever på videregående skoler, både fra VG2 og VG3.

Aktører er litt ulikt fra skole til skole, men disser er ofte med:
Nullvisjonen, 18pluss, politiet, ambulansetjenesten, brannvesenet, Statens Vegvesen, helsesøster, luftambulansen, sannhetsvitner og russen som deltar selv i ulike roller. 

 

LES EN MEGET GOD APPELL FRA EN RUSSEPRESIDENT LENGER NEDE!

 

Et par bilder fra 2016 her:

ts-dag-16-a

ts dag 16 b

ts-dag-16-c

 

Omtale, bilder og film fra trafikkdager i 2015 her >>

 

RUSSEPRESIDENT JONAS BERGE PÅ EILERT SUNDT I FARSUND HADDE DENNE APPELLEN I 2016:

Takk til Jonas for at vi fikk lov til å publisere denne!

 

Tale, russens trafikkdag


Mitt navn er Jonas Berge, og jeg er russepresident på Eilert. Vi er i dag samlet på tvers av skoler, interesser og fremtidsønsker for å blant annet skape gode holdninger i trafikken. Vi er alle forskjellige og har ulike planer, men én ting har samtlige her til felles: Vi har framtida foran oss.


Vi er inni ei fantastisk tid som russ med mye moro og gode venner. Nyt tida. Vi er unge og har livet foran oss. Men selv om vi er unge, er vi ikke udødelige. Da faren min var yngre, var han en ivrig MC-fører. Pappa var en periode formann i Lyngdal MC-klubb, og han og kameratene tok ofte en kjøretur. Men én dag skjedde det utenkelige.


Pappa kjørte først i gruppa, men plutselig var ikke resten av gjengen bak seg. Han snudde og fant gruppa. Det hadde skjedd ei møteulykke mellom en bil og en motorsykkel. Pappas kameraet var involvert. Han var død.


Det var ikke sånn livet hans skulle ende. Igjen sto sønderknuste foreldre, familie og venner. Pappa var med på å se en god kamerat bli begravd så altfor, altfor tidlig. Jeg håper så inderlig at jeg ikke opplever det samme som pappa gjorde.


Se på vennene dine rundt deg nå. Forestill deg at vennen din, helt ut av det blå, hadde mistet livet i en alder av 18 eller 19 år i ei trafikkulykke. Det er helt utenkelig.


Vi har framtida foran oss – et helt liv. Akkurat nå skal vi nyte russetida. Vi skal være ute og ta knuter, feste og ha det gøy. Det siste vi vil nå, er å gå i hverandres begravelser.


Ta vare på hverandre. Og ikke ta unødvendige sjanser i trafikken eller kjør alkoholpåvirket. Det kan ha fatale følger – i verste fall døden. Og det påvirker flere enn du tror.


Tør å si ifra hvis sjåføren kjører som et svin. Vi skal ikke miste noen, og det er det vi jobber for. Vi har visjonen om null drepte og null varig skadde, men fremdeles dør det over 120 personer i trafikken hvert år. Ikke bli en del av den statistikken.


Vi har fremtida og ei fantastisk russetid foran oss. Vi føler oss voksne, men i det store og det hele er vi enda unge. Det sist jeg vil nå, er å miste mine kjære venner og klassekamerater i en alder av 18-19 år. Det vil ingen av oss.


Jeg håper at vi samtlige blir påvirket av alle inntrykkene vi får i dag. Vær med på å skape gode holdninger i trafikken. Vi har som nevnt ingen å miste.


Til slutt vil jeg ønske dere samtlige ei fantastisk russetid. Nyt den og ta vare på hverandre.


Takk for meg.

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994275
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder