kollisjon-120I april og mai døde det kun menn i norsk trafikk, 8 menn i april og 6 menn i mai - ingen kvinner.

Nesten en tredjedel av de trafikkdrepte de første fem månedene er menn i alderen 40-65 år.

Færre ungdommer dør - men flere i deres foreldregenerasjon. 

  

Trygg Trafikk sendte nylig ut denne pressemeldingen >>

Sitat fra denne:

Erfaringsmessig er det flest menn som omkommer i trafikken, men økningen gir grunn til uro. Det er for tidlig å konkludere med hva som er årsaken til at det utelukkende er menn som er drept de siste to månedene, men vi vet at de er mer risikovillige enn kvinner. I tillegg har de ofte overdreven tro på egne kjøreferdigheter og kan være uoppmerksomme, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Videre om denne aldergruppen:

Godt voksne menn ser ut til å være en gjenstridig gruppe. En del av dem har tatt med seg trafikkatferden fra 80-tallet og fortsetter som før inn i voksen alder. Det handler mye om holdninger. Blant yngre menn i alderen 15-24 år er trenden motsatt. Her opplever vi en nedgang i antallet drepte, sier Johansen.


 

AGDER

På Agder viser tallene for de fem første månedene av 2016 mer positive tall enn i fjor.

    Januar-mai 2015   Januar-mai 2016
  Aust-Agder      5      0
  Vest-Agder      3      1

 


GENERASJONEN 45+

Vi har tidligere vist at utviklingen mht trafikkdrepte i alderen 45+ ikke er god - den er rett og slett meget dårlig.

ALLE aldersgrupper viser en positiv utvikling de siste 15 årene - bortsett fra generasjonen 45+. Der alle grupper har en sterk nedgang, viser 45+ ingen nedgang. Og det er menn som preger tallene.

 

18 24 til 2014

Her er tallene for unge. Positiv utvikling over tid som man ser. Lignende ser man for alle aldersgrupper - unntatt generasjonen 45+.

 

45 64 til 2014

Foreldregenerasjonen - en aldersgruppe man skulle tro tok ansvar og viste seg som gode eksempler... FLAT KURVE i 15 år! Og det er menn som preger tallene.

 

Trygg Trafikk sier dette om tallene i denne aldersgruppen:

Mange i aldersgruppen over 40 har selv barn og barnebarn. Når vi vet at barn og ungdom i stor grad tar etter hva vi voksne gjør, undrer jeg meg over at det er akkurat denne gruppen som topper ulykkesstatistikken. Vi har en svært viktig rolle som forbilde og må være klar over hvilken innflytelse vi har, sier Jan Johansen.

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574221
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.