kollisjon-120I april og mai døde det kun menn i norsk trafikk, 8 menn i april og 6 menn i mai - ingen kvinner.

Nesten en tredjedel av de trafikkdrepte de første fem månedene er menn i alderen 40-65 år.

Færre ungdommer dør - men flere i deres foreldregenerasjon. 

  

Trygg Trafikk sendte nylig ut denne pressemeldingen >>

Sitat fra denne:

Erfaringsmessig er det flest menn som omkommer i trafikken, men økningen gir grunn til uro. Det er for tidlig å konkludere med hva som er årsaken til at det utelukkende er menn som er drept de siste to månedene, men vi vet at de er mer risikovillige enn kvinner. I tillegg har de ofte overdreven tro på egne kjøreferdigheter og kan være uoppmerksomme, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Videre om denne aldergruppen:

Godt voksne menn ser ut til å være en gjenstridig gruppe. En del av dem har tatt med seg trafikkatferden fra 80-tallet og fortsetter som før inn i voksen alder. Det handler mye om holdninger. Blant yngre menn i alderen 15-24 år er trenden motsatt. Her opplever vi en nedgang i antallet drepte, sier Johansen.


 

AGDER

På Agder viser tallene for de fem første månedene av 2016 mer positive tall enn i fjor.

    Januar-mai 2015   Januar-mai 2016
  Aust-Agder      5      0
  Vest-Agder      3      1

 


GENERASJONEN 45+

Vi har tidligere vist at utviklingen mht trafikkdrepte i alderen 45+ ikke er god - den er rett og slett meget dårlig.

ALLE aldersgrupper viser en positiv utvikling de siste 15 årene - bortsett fra generasjonen 45+. Der alle grupper har en sterk nedgang, viser 45+ ingen nedgang. Og det er menn som preger tallene.

 

18 24 til 2014

Her er tallene for unge. Positiv utvikling over tid som man ser. Lignende ser man for alle aldersgrupper - unntatt generasjonen 45+.

 

45 64 til 2014

Foreldregenerasjonen - en aldersgruppe man skulle tro tok ansvar og viste seg som gode eksempler... FLAT KURVE i 15 år! Og det er menn som preger tallene.

 

Trygg Trafikk sier dette om tallene i denne aldersgruppen:

Mange i aldersgruppen over 40 har selv barn og barnebarn. Når vi vet at barn og ungdom i stor grad tar etter hva vi voksne gjør, undrer jeg meg over at det er akkurat denne gruppen som topper ulykkesstatistikken. Vi har en svært viktig rolle som forbilde og må være klar over hvilken innflytelse vi har, sier Jan Johansen.

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994278
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder