telefon tryggtrafikk 16Mange mister livet i trafikken på grunn av bruk av mobiltelefon. Uoppmerksomhet er medvirkende årsak til ca. 30% av dødsulykkene - og det er dessverre åpenbart at telefonbruk er sentralt i dette bildet.

IKKE BRA

Daglig møter man sjåfører som skaper farlige situasjoner fordi de har øynene på telefonen i stedet for på veien. Det er på høy tid å snakke med ganske "store bokstaver" om at dette ikke er akseptabelt. Begynn med deg selv - fortsett med familie, venner, kolleger, naboer...

Sommeren 2016 har det vært mange dødsulykker i vårt lille land. Uoppmerksomhet nevnes dessverre svært ofte som årsak. Bare i løpet av juni og juli har 38 personer omkommet.

Vi må rett og slett ta oss sammen - bruk av mobiltelefon bak rattet må bli sosialt uakseptabelt, på samme måte som ruskjøring.

telefon dagbladet 16

 

Les artikkelen fra Dagbladet 4/8-16:
http://www.dagbladet.no/nyheter/her-snakker-nsb-bussjaforen-i-handholdt-mobiltelefon/60357673

 


 

Jan Johansen i Trygg Trafikk sier det slik:
Som sjåfør har du hele tiden ansvaret for deg selv og andre. Teksting og surfing hører ikke hjemme bak rattet. Distraksjon er en viktig medvirkende faktor til flere alvorlige ulykker som møteulykker, utforkjøringer, kryss- og sykkelulykker.

 


 

faceLik Facebooksiden "Ikke tekst når du kjører" her:

https://www.facebook.com/telefonibil/ 

 

 

 


 

HVA ER LOV?

Det er forbudt å taste og surfe på mobilen mens du kjører bil. Slik bruk er heller ikke tillatt om mobilen sitter fast i en holder.

Du kan starte opp og avslutte en samtale dersom mobiltelefonen befinner seg i en holder, eller kan styres via håndfrie løsninger som en knapp på rattet eller lignende.

 

telefon tryggtrafikk 16

Fra Trygg Trafikks interaktive kampanjefilm "Hold fokus".

 

 

Yrkessjåfører er heller ikke uskyldige

 

telefon-tv2-16

Artikkelen her:
http://www.tv2.no/a/8382314/

 


 

Reglene for bruk av mobiltelefon ble betydelig skjerpet i mai 2013:

http://www.nullvisjonen-agder.no/2-sider/92-mobilforbudet-i-bil-skjerpes-fra-2-mai.html

 


 

NOEN LENKER

Aftenbladet 21/5-15:
http://www.aftenbladet.no/nytte/Mobilbruk-utloser-dodsulykker-3721304.html

TV2/Broom 19/5-16:
Fotgjengere setter seg også i fare ved å ha all oppmerksomhet på telefonen:
http://www.tv2.no/a/8270440/

 


Trygg Trafikk 1/8-16 om uoppmerksomhet:

https://www.tryggtrafikk.no/pressemeldinger/uoppmerksomme-sjaforer-har-bidratt-til-ulykkessommer/

Lederartikkel i avisen Lister her >>

 

 

 

Flere filmer her >>>

 

 

carl-facebook

 

carl-telefon

Alle våre "Carl" her >>

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3618743
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.