2016Det foreløpige tallet for antall omkomne i trafikken i 2016 er klart og viser ved nyttår 135. Endelig tall kommer i mai måned. Hele 117 av de omkomne er menn, og en tredjedel er i aldersgruppen 45+.

 

 

2016


2016 med 135 omkomne er et tilbakeskritt i forhold til rekordåret 2015 der vi hadde 117.  2016 viser likevel det nest beste tallet siden 1947.

 

MENN OG FART

Når 117 av de omkomne er menn, snakker vi om at nesten 9 av 10 er menn.
Det er derimot 40% nedgang i antall omkomne kvinner i forhold til i fjor.

Et markant trekk i 2016 er at godt voksne menn med stor fart har gitt mange utforkjøringsulykker med fatalt utfall. Menn mellom 45 og 64 år utgjør en tredjedel av de omkomne.


Lavere fart hadde spart mange liv!


Vegdirektør Terje Moe Gustavsen sier det slik:
- Om vi lykkes med å få farten ned vil mange av disse dødsulykken være forhindret. Det betyr liv, mange liv. Her må hver og en av oss som ferdes på veiene ta sin del av ansvaret.

Les hele saken på Statens Vegvesens sider her >>

 

TILTAK MOT FART

Når det gjelder fart har Samferdselsdepartementet fra 1. januar 2017 justert satsene for forenklede forelegg ganske kraftig - et viktig tiltak som politiet applauderer:
– Vi tror forenklede forelegg og raske reaksjoner virker forebyggende og bidrar til atferdsendring, sier konstituert UP-sjef Roar S. Larsen.

Les vår egen sak om dette her >>

 

 

FOTGJENGERE, SYKLISTER OG ATV

Det omkom flere fotgjengere, syklister og ATV-brukere i 2016.
Syklister: 12
Fotgjengere: 16
ATV-brukere: 6

Les hva Trygg Trafikk sier om denne saken her >>

 

 

AGDER-FYLKENE

I 2016 hadde Agder-fylkene 11 omkomne, mot 12 året før.

Fordelingen er slik:
I 2015 var det 6 omkomne i Aust-Agder og 6 i Vest-Agder.
I 2015 var det 2 omkomne i Aust-Agder og 9 i Vest-Agder.

 

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3618726
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.