eramet6Hjørnesteinsbedriften Eramet i Kvinesdal, med nesten 200 ansatte, har vinteren 2017 virkelig tatt samfunnsansvar. Det er satt av tid til en kursrekke om trafikkatferd - midt på dagen i beste produksjonstid.

 


UP-sjef Øystein Krogstad sier at tiltaket på Eramet er unikt. Han har aldri hørt om en stor produksjonsbedrift som setter av tid på denne måten.

Nullvisjonen sier:
Et eksempel til etterfølgelse! Vi kommer til å foreslå dette for andre bedrifter også.

 

eramet4


Aktuelt for Eramet - og aktuelt for Kvinesdal

eramet7
HMS-leder Knut Brattgjerd
forteller at bedriften har opplevd å miste både lærlinger og ansatte i trafikkulykker.

Han sier at Eramet ønsker å fokusere på HMS i en større sammenheng enn bare inne på bedriftens område - vi må ha våre ansatte trygt til og fra jobb også.

Kvinesdal har vært rammet av flere ulykker de siste årene, og Eramet ønsker å gjøre sin del i det forebyggende og holdningsskapende arbeidet.

 

Informasjonskurs 

Det ble satt av en time som ble fordelt slik:

Nullvisjonen v/Torstein Salvesen: 25 min
Politiet v/UP-sjef Øystein Krogstad: 25 min
Kvinesdal kommune v/ordfører Per Sverre Kvinlaug: 10 min

For å få dette til å passe for flest mulig ansatte på Eramet, der det arbeides skift, ble kurset repetert flere ganger i løpet av noen uker.

Innholdet har dreid seg om holdninger i trafikken, den viktige oppgaven foreldre har som rollemodeller, bruk av bilbelte, fart, bruk av telefon i bil samt ruskjøring.

 

eramet5Øystein Krogstad - Utrykningspolitiet

eramet2  eramet3
Torstein Salvesen                          Per Sverre Kvinlaug, ordfører
Nullvisjonen


 

Avisen Lister skriver om tiltaket på Eramet her:
http://www.lister24.no/nyheter/Mottes-om-trafikksikkerhet-573661.html

 

Skjermdump av Listers artikkel i papirutgaven her:

eramet9

eramet8


 

eramet6

 

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574207
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.