kollisjon-120Dødsulykkene i landet som helhet er nesten halvert i juni og juli 2017, sammenlignet med samme måneder i 2016.
Tallene for årets første syv måneder viser en utvikling i meget positiv retning.
Men EN er en for mye. Statistikk er ikke interessant for de som rammes.

 

POSITIV UTVIKLING

Til nå i 2017 er 57 personer omkommet i Norge, mot 84 i fjor. Fortsetter denne trenden ut året vil antallet omkomne kunne komme under 100 for første gang siden 1947. (135 i 2016).

 

AGDER

Vest-Agder har i løpet av årets første syv måneder blitt rammet av to dødsulykker, mens Aust-Agder ikke har hatt noen. Begge deler er en forbedring fra i fjor, i tråd med trenden for hele landet.

 

ULYKKESTYPER

Møteulykker og utforkjøringer preger som før tallene. Hele 21 er omkommet i møteulykker og 18 i utforkjøringer. 

 

HVEM OMKOMMER?

Voksne menn over 50 år rammes mest av dødsulykker. De fleste var mellom 50 og 60 år. Dødstallene for ungdomsgruppen 16-14 viser en betydelig reduksjon.

Av 57 omkomne i årets første syv måneder var det hele 41 menn. 34 personer totalt var over 50 år.

Mens tallene viser meget positiv utvikling for bilulykker, er ikke tallene for MC-ulykker like gode. 10 omkomne i MC-ulykker mot 13 i fjor.

 

MEN HUSK

Selv om tallene i statistikkene viser bedring, er det liten trøst for dem som rammes.

Kjør forsiktig - som angitt i 2. avsnitt under her.

 


STATENS VEGVESEN

– Vi er ikke i mål. Vi har satt oss tydelige mål. Skal vi nå disse kan vi ikke hvile på laurbærene. Det holder rett og slett ikke å bare fortsette i samme spor. Vi må jobbe mer målretta, systematisk og helhetlig. Samtidig må vi tilegne oss og bruke ny kunnskap underveis, sier Guro Ranes i Statens vegvesen.

– Om alle hadde hold fartsgrensen, kjørt etter forholdene, brukt sikkerhetsbelte og annetr sikkerhetsutstyr og vært rusfri hadde svært mange av trafikkulykkene vært unngått. Vi har alle et ansvar for å ferdes trygt i trafikken, sier Ranes.

 


Mer detaljer kan man lese på Vegnett her >> eller hos Trygg Trafikk her >>

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574287
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.