kollisjon-120Dødsulykkene i landet som helhet er nesten halvert i juni og juli 2017, sammenlignet med samme måneder i 2016.
Tallene for årets første syv måneder viser en utvikling i meget positiv retning.
Men EN er en for mye. Statistikk er ikke interessant for de som rammes.

 

POSITIV UTVIKLING

Til nå i 2017 er 57 personer omkommet i Norge, mot 84 i fjor. Fortsetter denne trenden ut året vil antallet omkomne kunne komme under 100 for første gang siden 1947. (135 i 2016).

 

AGDER

Vest-Agder har i løpet av årets første syv måneder blitt rammet av to dødsulykker, mens Aust-Agder ikke har hatt noen. Begge deler er en forbedring fra i fjor, i tråd med trenden for hele landet.

 

ULYKKESTYPER

Møteulykker og utforkjøringer preger som før tallene. Hele 21 er omkommet i møteulykker og 18 i utforkjøringer. 

 

HVEM OMKOMMER?

Voksne menn over 50 år rammes mest av dødsulykker. De fleste var mellom 50 og 60 år. Dødstallene for ungdomsgruppen 16-14 viser en betydelig reduksjon.

Av 57 omkomne i årets første syv måneder var det hele 41 menn. 34 personer totalt var over 50 år.

Mens tallene viser meget positiv utvikling for bilulykker, er ikke tallene for MC-ulykker like gode. 10 omkomne i MC-ulykker mot 13 i fjor.

 

MEN HUSK

Selv om tallene i statistikkene viser bedring, er det liten trøst for dem som rammes.

Kjør forsiktig - som angitt i 2. avsnitt under her.

 


STATENS VEGVESEN

– Vi er ikke i mål. Vi har satt oss tydelige mål. Skal vi nå disse kan vi ikke hvile på laurbærene. Det holder rett og slett ikke å bare fortsette i samme spor. Vi må jobbe mer målretta, systematisk og helhetlig. Samtidig må vi tilegne oss og bruke ny kunnskap underveis, sier Guro Ranes i Statens vegvesen.

– Om alle hadde hold fartsgrensen, kjørt etter forholdene, brukt sikkerhetsbelte og annetr sikkerhetsutstyr og vært rusfri hadde svært mange av trafikkulykkene vært unngått. Vi har alle et ansvar for å ferdes trygt i trafikken, sier Ranes.

 


Mer detaljer kan man lese på Vegnett her >> eller hos Trygg Trafikk her >>

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994339
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder