barneseter 1Høsten er en travel tid for oss i Nullvisjonen med deltakelse på en rekke foreldremøter. Skoler, og spesielt barnehager, har godt fokus på trafikksikkerhet overfor sine barn og elever. Foreldrene er viktige å nå i den sammenhengen. 

I Vest-Agder har eks. over 20 barnehager besøk av Nullvisjonen høsten 2017.

Generell informasjon om mange emner

Nullvisjonen deltar med mye generell informasjon om ulike risikofaktorer i trafikken som fart, rus, bilbelte, telefonbruk, refleks, hjelm mm.

Henting og levering ved barnehagen er også en risiko. Rygging med små barn til stede er svært ugreit. De aller fleste barnehager har gode systemer og rutiner for dette. Det er viktig at foreldrene følger opp dette.
(Se mer om parkering her. Rygge inn - kjøre ut!)

Vekt på foreldre som rollemodeller

Mest vekt legger vi på den viktige oppgaven foreldre har som rollemodeller for sine barn gjennom hele oppveksten. Barn tar etter og "gjør som vi voksne gjør" - ikke som vi sier de skal gjøre. 

Ofte er barn også svært flinke til å passe på, slik tegneseriern under viser. Mye god trafikkatferd læres i både barnehage og skole.

 

bilbelte sort 1000

Flere tegneserier om dette emnet her >>>

 

Sikring av barn i bil - et viktig tema

Sikring av små og store barn i bil er et særs viktig og konkret tema vi informerer om på foreldremøter. Rett bruk av barneseter og belter er avgjørende om det skulle skje en ulykke.

For 40-50 år siden, på 70-tallet, døde det ca. 100 barn pr. år i bilulykker i vårt lille land. Det vil altså si ca. 500 i løpet av en 5-6 års periode den gangen. De siste 5-6 år er dette tallet kun ETT barn. Norge har altså i praksis nesten fått bort denne gruppen fra statistikkene. Men, slipper man "trykket" og fokuset på dette området, vet man at det er en fare for tilbakeslag.

For små barn er den viktige huskeregelen; BAKOVERVENDT BARNESETE SÅ LENGE SOM MULIG.

 

Viktig informasjonsfilm om sikring av barn i bil:

Mer om sikring av barn i bil her >>>

 

Skoler

På foreldremøter på skoler legges det også vekt på bruk av hjelm og refleks samt oppførsel og beltebruk i buss.

Foreldre som viktige rollemodeller er sentralt her også.

 

Vi har filmer som illustrerer foreldrerollen godt:

Flere filmer i denne serien her >>>

 

Gaver

"Det skal lønne seg å komme på foreldremøter".
På foreldremøter i barnehager deler vi ut beltesamlere til dem som trenger dette. Beltesamleren riktig brukt sørger for å at risikoen for at barnet sklir ut av sin barnestol blir minst mulig.

 

beltesamler 01

beltesamler 02

 

Ta kontakt med oss for deltakelse på deres foreldremøte.
Kanskje til våren?
Kanskje neste høst?

Vi sees!

 

Noen glimt:

foreldremøte b

for mote

 

foreldremøte d

 

foreldremøte d

for mote2

 

foreldremøte d

 

bilbelte ett bilde

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 
trafikkatferd 3

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3763734
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.