new year2018 ebber snart ut – og det nye året 2019 står for døren.

Et årsskifte forbindes ofte med å ta nye valg, ta grep og gjøre endringer. Det er ofte forbundet med egen livsstil, med mer av det rette og mindre av det gale – vi er nok mange som kjenner oss igjen her…

 

Hva med å ta et stort og smart valg og la ditt nyttårsforsett være:

«Mine valg skal aldri ha negativ effekt på andre!»

 

-        refleks nyttårJeg bruker alltid refleks i mørke og dårlig sikt:
Jeg velger å bruke refleks slik at jeg blir sett – og ikke skremmer bilførere som ikke ser meg før det er for sent. På denne måten trygger jeg også mine kjære som får meg trygt hjem, selv etter småturer i nærområdet der det finnes veibelysning.

 

 

tlf nyttårJeg bruker aldri håndholdt mobiltelefon når jeg fører motorvogn:
På den måten har jeg fokus på veien og det som skjer i trafikkbildet, og kan avverge ulykker slik at hverken jeg eller andre skades.

 

 

belte nyttårJeg passer på at bilbeltet er riktig plassert – også for mine medpassasjerer:
Jeg vet at beltet skal sitte stramt inntil kroppen, over hoftekammen og godt inn mot halsen i skulderpartiet – da blir skadene sterkt begrenset og både jeg og mine kjære får en bedre hverdag fordi jeg unngår lange sykehus opphold.

 

 

buss nyttårOgså på bussen bruker jeg bilbeltet når det finnes, og jeg unngår ståplasser:
Kreftene jeg utsettes for i bussen er like store ved en bråstopp, derfor er jeg nøye med beltet også på bussen. Dessverre finnes det enda busser uten belter og med ståplasser, men finnes det belter så bruker jeg det – for å ikke skade meg selv og mine medpassasjerer.

 

 

pause nyttårPå lengre turer stopper jeg og tar pauser – det er godt både for sjåfør og passasjerer:
Når jeg skal kjøre lengre enn et par timer så vet jeg at en pause er fornuftig, gjerne der jeg også kan drikke litt vann og spise lett mat. Både jeg og mine passasjerer har det bedre da – også barna mine.

 

 

bremser nyttårJeg passer på at kjøretøyet mitt er i god teknisk stand:
Gode lys som virker, gode bremser og gode/riktige dekk er viktig for at jeg skal komme trygt frem, det samme er rene vinduer og godt sikt – da unngår vi uhell.

 

 

fart nyttårNår forholdene tilsier det, setter jeg farten ned og får økt kontroll:
Når veien er glatt, tåken eller snøen reduserer sikten, forholdene er ukjente eller jeg er usikker – ja, da reduserer jeg hastigheten og får bedre tid til å reagerer riktig.

 

 


 

PRIKKER

Nå vet jeg jo også at fra 1. januar får jeg i tillegg til forelegg hvis jeg bruker mobiltelefonen, også 2 prikker i førerkortet. Dette angår i liten grad meg – fordi jeg selvsagt ikke bruker håndholdt mobiltelefon når jeg kjører.

 

Nullvisjonen i Agder vil med dette ønske alle en god jul og et riktig godt nytt år!

 

Sjekk også våre 7 trafikkvettregler her >>
En enkel vei til å få bort de aller fleste ulykker - dersom alle følger disse...

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994242
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder