norge 2018De foreløpige tall for 2018 sier 108 trafikkdrepte i Norge i fjor. Dette er 2 mer enn året før. Agder hadde 10 drepte, mot 4 året før. Fordelingen er 6 i Aust-Agder og 4 i Vest-Agder.

De endelige tallene foreligger som vanlig i mai 2019.

 

TRAGEDIER - IKKE TALL

Vi anbefaler denne artikkelen på Vegnett for omtale av 2018-tallene:
https://vegnett.no/2019/01/108-omkom-i-trafikken/

I artikkelen kan vi blant annet lese dette:
– Selv om tendensen er at det er stadig tryggere på veiene, er dette langt mer enn tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke er det en tragedie som rammer familie, venner, kolleger og lokalsamfunn, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

De siste årene har det vært stor nedgang i antall trafikkdrepte i Norge - selv om enkelte år viser noen tilbakeslag. Både 2017 og 2018 er rekordår mht lave tall. Vi snakker om de laveste tallene på ca. 70 år.

MEN:
Det er viktig å være klar over at selv om statistikken viser nedgang eller oppgang, er disse tallene uinteressante for dem som har mistet noen. EN er EN for mye.

 

norge 2018

 

Noen fakta fra 2018:

  • Nesten 8 av 10 trafikkdrepte er menn
  • Over halvparten av de omkomne er menn over 45 år
  • 61 omkomne i personbil
  • Stor fart, møteulykker og utforkjøringer preger tallene
  • 15 omkomne på mc og moped
  • 13 omkomne fotgjengere
  • 8 omkomne syklister

 

Trafikkdrepte og uhellstyper

Møteulykker 36
Utforkjøringsulykker 41
Kryssulykke  5
Påkjøring bakfra  6
Fotgjengerulykke 13
Annet  7

 

Trafikkdrepte og alder

0-15   1
16-24 17
25-44 22
45-64 37
65+ 31

 

Det er bekymringsfullt at vi fortsatt mister omtrent like mange personer i generasjonen 45+ som for 25 år siden. Alle andre aldersgrupper viser stor nedgang.

 


AGDER

Agderfylkene hadde tilsammen 10 trafikkdrepte i 2018.

AA 2018

VA 2018

 

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3575884
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.