PRODUKTEKSEMPLER:

60 vekt 550
Kollisjonsvekter
for fart 40, 60 og 80.
Kr. 690 + mva pr. stk.

beltesamler
Beltesamler

beltesamler 3
Beltesamler brukes slik.

Refleksvest-mini

Joggevest/barnevest

vest-2
Populær vest med
glidelås foran og på lommer. Krave med fleece.
Gå, sykle, løpe,
mopedkjøring, MC...


hammer 17 liten
Nødhammer med
beltekutter og fløyte.

Se flere her >>

 

 Følg Nullvisjonen:

F lister


F lindesnes


F sogne

refleksbrikke 200Nullvisjonen samarbeider årlig med NAF, politiet og andre om å holde reflekskvelder for elever i grunnskolen + foreldre.

Dette gjøres selvsagt på kveldstid, og samarbeidet er med skolenes FAU. Her får både barn og voksne en tydelig demonstrasjon hvor viktig refleksen er.

Å se dette demonstrert i slike settinger er veldig nyttig! Takk til våre samarbeidspartnere!

 

REFLEKSDEMONSTRASJONER mm.

På reflekskvelder ser vi på både refleksbruk og lysbruk på bil.

Barn får se forskjellen på refleks, refleksvester og helt mørkkledde personer.

De voksne får også fin en påminnelse, både angående refleks og bruk av parkeringslys på bilen dersom man stopper langs veien. Det er stor forskjell å stå langs veien med parkeringslys kontra nærlys. Ved bruk av parkeringslys synes refleks ved siden av bilen langt bedre enn ved bruk av nærlys.

 

 

Refleks reduserer risikoen for påkjørsel med 85 %. Det er en billig investering i å bruke refleks!

 

Vi har nylig skrevet om refleks tidligere:
https://www.nullvisjonen-agder.no/2-sider/234-refleksbruken-ma-bli-bedre.html

 

refleksdemo 2
Flinke barn. Passer vi voksne på oss selv like godt?

 

FEBRUAR OG LENGRE DAGER - MEN GJØR DEG SYNLIG

Vi har nå gått inn i «den siste vintermåneden» for denne vinteren. Selv om vi merker så smått at dagene blir lengre er det fortsatt mørketid. Vi er som regel gode til å kle oss i forhold til kulden, men er vi gode nok til å «kle» oss til å bli sett i mørket?

Mørket kan ofte være en utfordring i trafikken, og å være synlig er en svært viktig ting i forhold til at vi skal kunne ferdes trygt langs veien som fotgjenger.

Man skal også være oppmerksomme på bruken av refleks nå som ettermiddagen blir lysere utover ettervinteren og tidlig vår. Kanskje er det lyst når man går ut, men før man returnerer hjemover har kanskje mørket falt på.

Husk å ta med refleks!

 

refleks 01
Et flott syn når barn og ungdom gjør seg synlige.
Mange voksne er også flinke - men ikke mange nok!


MANGE NESTENULYKKER

Undersøkelser viser at det årlig er ca. 1,7 millioner nestenulykker forbundet med at folk ikke bruker refleks i Norge. Og mange ulykker skjer på grunn av manglende refleksbruk – flest ulykker i byene faktisk. Folk tror gatelys hjelper dem til å bli sett, men lys fra eksempelvis butikkvinduer og andre kjøretøy konkurrerer om sjåførens oppmerksomhet.

Langs landeveien er vi mye flinkere til å bruke refleks, men til tross for dette viser undersøkelser at kun 4 av 10 voksne bruker refleks. Barna er de flinkeste, og voksne er veldig flinke til å få barna til å bruke refleks….

Hvorfor bruker ikke alle de voksne refleks selv da???

 

REKKER BILISTEN Å SE DEG - OG STOPPE??

En bilist i 50 km/t med nærlys på vil ha kun 2 sekunder å reagere på dersom han/hun møter en fotgjenger uten refleks. De fleste har nok også opplevd å ikke oppdage fotgjengeren før man er omtrent ved siden av personen. Fart og energi tilsier at man ikke stanser før 25 meter i denne hastigheten. En fotgjenger uten refleks er nemlig ikke synlig for bilisten før 20 – 30 meter. Ved bruk av refleks vil fotgjengeren være synlig på ca. 140 meter. Da har bilisten minst 10 sekunder på seg til å planlegge kjøringen sin i forhold til denne fotgjengeren. Vi ser en stor forskjell i risiko her!

 

KVALITET - HAR DET NOE Å SI?

Det er en stor variasjon i kvalitet blant reflekser. Bruk refleks som er CE merket. Det er god kvalitet. Refleksspray har kommet på markedet, men de gir kun 6-7 % reflekseffekt, noe som er for lite. Det samme kan vi si om lue og skjerf i strikkegarn av refleks. Vi anbefaler refleksvest, refleks som henger ned langs siden av kroppen, eller refleks som festes på arm/ben. Disse reflekterer bra i billysene.

Refleks er en forbruksvare. Etter en tids bruk blir den slitt, og effekten svekkes. Derfor bør du skifte den ut når den begynner å få riper eller blir falmet. Også vask sliter på refleksen, og etter at du har vasket den 20 ganger bør du snart bytte den ut med en ny.

 

carl refleksfotgjenger

Del denne siden
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace
Artikkelvisninger
2941251

porsche knapp 160

 pod


lenke gata


lenke carl


lenke foreldre


lenke russ


lenke moped


web2


30bilder

carl


quiz knapp


youtube-lenke


blogg-ikon

Anbefalte sider:

trafikkvett logo

18-pluss

trafoen

russ-pa-vei

statens-vegvesen

agder knapp 160 kant


politiet


TT 160

 

trafikksikker-kommune-170
 

toi
 

vti

65 pluss

 


bunnfelt red

Nullvisjonen Agder kontakter du her: 


Listerregionen

Torstein Salvesen
905 55 947
E-post

Lindesnesregionen

Bjørn Ivar Birkeland
918 62 597
E-post

Kr.sandregionen

Tom Erik Dønnestad
906 67 689
E-post

 agder stripe graa 2020 eier

Personvern
Webløsning fra Nullvisjonen

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.