refleksbrikke 200Nullvisjonen samarbeider årlig med NAF, politiet og andre om å holde reflekskvelder for elever i grunnskolen + foreldre.

Dette gjøres selvsagt på kveldstid, og samarbeidet er med skolenes FAU. Her får både barn og voksne en tydelig demonstrasjon hvor viktig refleksen er.

Å se dette demonstrert i slike settinger er veldig nyttig! Takk til våre samarbeidspartnere!

 

REFLEKSDEMONSTRASJONER mm.

På reflekskvelder ser vi på både refleksbruk og lysbruk på bil.

Barn får se forskjellen på refleks, refleksvester og helt mørkkledde personer.

De voksne får også fin en påminnelse, både angående refleks og bruk av parkeringslys på bilen dersom man stopper langs veien. Det er stor forskjell å stå langs veien med parkeringslys kontra nærlys. Ved bruk av parkeringslys synes refleks ved siden av bilen langt bedre enn ved bruk av nærlys.

 

 

Refleks reduserer risikoen for påkjørsel med 85 %. Det er en billig investering i å bruke refleks!

 

Vi har nylig skrevet om refleks tidligere:
https://www.nullvisjonen-agder.no/2-sider/234-refleksbruken-ma-bli-bedre.html

 

refleksdemo 2
Flinke barn. Passer vi voksne på oss selv like godt?

 

FEBRUAR OG LENGRE DAGER - MEN GJØR DEG SYNLIG

Vi har nå gått inn i «den siste vintermåneden» for denne vinteren. Selv om vi merker så smått at dagene blir lengre er det fortsatt mørketid. Vi er som regel gode til å kle oss i forhold til kulden, men er vi gode nok til å «kle» oss til å bli sett i mørket?

Mørket kan ofte være en utfordring i trafikken, og å være synlig er en svært viktig ting i forhold til at vi skal kunne ferdes trygt langs veien som fotgjenger.

Man skal også være oppmerksomme på bruken av refleks nå som ettermiddagen blir lysere utover ettervinteren og tidlig vår. Kanskje er det lyst når man går ut, men før man returnerer hjemover har kanskje mørket falt på.

Husk å ta med refleks!

 

refleks 01
Et flott syn når barn og ungdom gjør seg synlige.
Mange voksne er også flinke - men ikke mange nok!


MANGE NESTENULYKKER

Undersøkelser viser at det årlig er ca. 1,7 millioner nestenulykker forbundet med at folk ikke bruker refleks i Norge. Og mange ulykker skjer på grunn av manglende refleksbruk – flest ulykker i byene faktisk. Folk tror gatelys hjelper dem til å bli sett, men lys fra eksempelvis butikkvinduer og andre kjøretøy konkurrerer om sjåførens oppmerksomhet.

Langs landeveien er vi mye flinkere til å bruke refleks, men til tross for dette viser undersøkelser at kun 4 av 10 voksne bruker refleks. Barna er de flinkeste, og voksne er veldig flinke til å få barna til å bruke refleks….

Hvorfor bruker ikke alle de voksne refleks selv da???

 

REKKER BILISTEN Å SE DEG - OG STOPPE??

En bilist i 50 km/t med nærlys på vil ha kun 2 sekunder å reagere på dersom han/hun møter en fotgjenger uten refleks. De fleste har nok også opplevd å ikke oppdage fotgjengeren før man er omtrent ved siden av personen. Fart og energi tilsier at man ikke stanser før 25 meter i denne hastigheten. En fotgjenger uten refleks er nemlig ikke synlig for bilisten før 20 – 30 meter. Ved bruk av refleks vil fotgjengeren være synlig på ca. 140 meter. Da har bilisten minst 10 sekunder på seg til å planlegge kjøringen sin i forhold til denne fotgjengeren. Vi ser en stor forskjell i risiko her!

 

KVALITET - HAR DET NOE Å SI?

Det er en stor variasjon i kvalitet blant reflekser. Bruk refleks som er CE merket. Det er god kvalitet. Refleksspray har kommet på markedet, men de gir kun 6-7 % reflekseffekt, noe som er for lite. Det samme kan vi si om lue og skjerf i strikkegarn av refleks. Vi anbefaler refleksvest, refleks som henger ned langs siden av kroppen, eller refleks som festes på arm/ben. Disse reflekterer bra i billysene.

Refleks er en forbruksvare. Etter en tids bruk blir den slitt, og effekten svekkes. Derfor bør du skifte den ut når den begynner å få riper eller blir falmet. Også vask sliter på refleksen, og etter at du har vasket den 20 ganger bør du snart bytte den ut med en ny.

 

carl refleksfotgjenger

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994219
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder