2019Desember 2019 ble en trist måned da 14 personer mistet livet i trafikken. Det gjorde at totalt 110 personer omkom i løpet av 2019 i Norge. 8 av disse mistet livet i Agder. Det positive er at ingen barn 0-16 år omkom i trafikken i 2019.


De foreløpige tall viser 110 trafikkdrepte i 2019 i Norge. Dette er 2 mer enn året før.
Endelige tall kommer i mai.

 

2019

2017: 106 drepte
2018: 108 drepte
2019: 110 drepte

De siste årene har det vært stor nedgang i antall trafikkdrepte i Norge - selv om enkelte år viser noen tilbakeslag. Over tid er nedgangen stor. Vi snakker om de laveste tallene på ca. 70 år de siste tre årene.

MEN:
Det er viktig å være klar over at selv om statistikken viser nedgang eller oppgang, er disse tallene uinteressante for dem som har mistet noen. EN er EN for mye.

 

NOEN 2019-FAKTA ANG. OMKOMNE:

 • Ingen barn omkom i trafikken
 • 71% av de omkomne er menn
 • Ingen dødsulykker på moped
 • 16 omkom på MC eller lett MC
 • 60 omkom i personbil
 • 14 fotgjengere omkom
 • 6 syklister omkom
 • Tunge kjøretøy involvert i 36 av dødsulykkene, men ofte ikke som skyldige
 • Møteulykker: 42
 • Utforkjøring: 30
 • 19 ungdommer omkom i 2019, mot 17 året før
 • 8 omkomne i Agder

 

Pressemelding fra Trygg Trafikk:
https://www.tryggtrafikk.no/pressemeldinger/110-omkom-i-trafikken-i-2019/

 

Pressemelding fra Statens Vegvesen:
https://www.vegvesen.no/om+statens+vegvesen/presse/nyheter/nasjonalt/110-omkom-i-trafikken

 


 

AGDER

Fra januar er Agder ett fylke. 2019-tallene viser at tidligere Aust-Agder hadde kun EN trafikkdrept i 2019, mens Vest-Agder hadde 7.

vest agder 2019

Aust-Agder: 1

 

vest agder 2019

Vest-Agder: 7

 

 

 

 

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3574234
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.