I september ble det arrangert to heldags "kick-off"-samlinger for elever i videregående skoler i Agder. En samling ble holdt i Arendal og en i Mandal. 2-3 elever fra hver av de ca. 20 skolene, pluss en lærer, var samlet for å komme i gang med jobben med trafikksikkerhet på sin skole.

 


HVA ER TRAFIKKSIKKERHETSAMBASSADØRER?

2-3 elever ansettes av Fylkeskommunen som ambassasdører på sin skole/avdeling etter søknad. De skal i løpet av skoleåret, september - april, arrangere ulike trafikksikkerhetstiltak for sine medlelever. 

Det er obligatorisk å gjøre tre tiltak, men de kan også velge å utføre tre ekstra tiltak. Det er obligatorisk å lage noe ang. refleksbruk om høsten, ha fokus på kontroll og informasjon om russebiler og gjøre et holdningsskapende tiltak. Hvordan elevene vil "angripe" dette er opp til dem selv. 

Elevene har muligheten til å tjene opptil kr. 6.000 hver gjennom skoleåret, avhengig av hvor mange tiltak de utfører. De har også kr. 5.000 tilgjengelig i "driftsmidler" pr. skole/avdeling.
Det må lages en fyldig rapport om hvert tiltak til Fylkeskommunen.

Ordningen med trafikkambassasdører er ny i vestre del av Agder, men den har vært drevet i to skoleår i østre del av Agder. Etter dette skoleåret skal ordningen evalueres.

På "kick-off"-samlingene fikk elevene informasjon om ordningen og jobben de har fått. De fikk også idèer fra ulike aktører som gjerne kommer og hjelper dem og god tid til å starte diskusjonen om hva de ville satse på på sine skoler.

Det blir spennende å følge med i løpet av skoleåret. 

forslag

Her informerer 18pluss og Trafoen om deres tilbud - både det de tilbyr på Skantraf i Kr.sand og det de kan komme ut og hjelpe skolene med.

 

forslag

Nullvisjonen Agder informerte om risikofaktorer for ungdom i trafikken og hva vi kan komme ut til skolene og hjelpe til med.

 

forslag

 Fra politiets side ble det også informert om hvilke tilbud de har mht hjelp til skolene.

 

forslag

Trygg Trafikk organiserer ordningen med trafikkambassasdører på vegne av Fylkeskommunen og forklarte ungdommene fint om ordningen.

 

forslag

Bildet over viser litt av de 15-20 tipsene elevene fikk fra Nullvisjonen Agder. Det er opp til elevene selv å velge det som kan passe for akkurat deres skole - og vi opplevede på samlingene at de har mange gode idèer selv også. Noe gjør de helt å egen hånd, og noe gjør de ved hjelp av oss eller andre av de mange aktørene som står klar ti å hjelpe.

Lykke til!

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994199
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder