RYGG INN - KJØR UT. For veldig mange har dette vært rutine lenge - men ikke for alle. Hiv deg på en god trend, og la det bli en vane.

 


rygg inn 1

HVORFOR RYGGE INN OG KJØRE UT?

Mange private firmaer - spesielt oljerelaterte, kommunale enheter og andre offentlige etater har "rygge inn" som et krav til sine ansatte i hms-planer, transportplaner eller trafikksikkerhetsplaner.

Hvorfor rygge inn og kjøre ut?

Når man rygger ut fra en p-plass, rygger man ofte ut i et område der det befinner seg fotgjengere - gjerne barn. Dersom man velger å rygge inn, har man mye bedre oversikt over dette området når man kan kjøre ut igjen. Risikoen for en påkjørsel av en fotgjenger er redusert betraktelig.

NULLVISJONEN AGDER legger av og til lapper på parkerte biler med en vennlig påminnelse. Lappene ligner litt på store parkeringsbøter.

rygg inn 2

Flere skoler og barnehager i Agder har fått slike parkeringslapper av oss som de av og til legger på biler som en påminnelse.

Høsten 2020 ble rutiner/vaner for parkering populært som et av tiltakene som trafikksikkerhetsambassadørene på videregående skoler ønsket å gjennomføre. Elevene knyttet det eks. til konkurranser mellom ansatte og elever; Hvem er flinkeste til å parkere riktig?

Mer om trafikksikkerhetsambassadører her >>


Er det en trafikkregel som spesifikt pålegger oss å parkere ved å rygge inn?

Nei, det er det ikke, men dette er av de mange små ting man kan og bør gjøre mest mulig av for å redusere risiko for ulykker.
Så vet vi at det kan være tilfeller der det ikke passer å rygge inn pga barnevogner som skal ut av bilen eller at bilens ladekontakt er montert foran.

 

rygg inn 3


 

Vi hadde også i 2015 en artikkel ang. dette temaet - og hadde også den gangen lapper som ble lagt på bilers frontruter.

Artikkelen er her - og fortsatt like aktuell:

https://www.nullvisjonen-agder.no/2-sider/184-biler-som-rygger-en-fare-for-myke-trafikanter.html

 

flyer parkering 1

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3618780
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.