RYGG INN - KJØR UT. For veldig mange har dette vært rutine lenge - men ikke for alle. Hiv deg på en god trend, og la det bli en vane.

 


rygg inn 1

HVORFOR RYGGE INN OG KJØRE UT?

Mange private firmaer - spesielt oljerelaterte, kommunale enheter og andre offentlige etater har "rygge inn" som et krav til sine ansatte i hms-planer, transportplaner eller trafikksikkerhetsplaner.

Hvorfor rygge inn og kjøre ut?

Når man rygger ut fra en p-plass, rygger man ofte ut i et område der det befinner seg fotgjengere - gjerne barn. Dersom man velger å rygge inn, har man mye bedre oversikt over dette området når man kan kjøre ut igjen. Risikoen for en påkjørsel av en fotgjenger er redusert betraktelig.

NULLVISJONEN AGDER legger av og til lapper på parkerte biler med en vennlig påminnelse. Lappene ligner litt på store parkeringsbøter.

rygg inn 2

Flere skoler og barnehager i Agder har fått slike parkeringslapper av oss som de av og til legger på biler som en påminnelse.

Høsten 2020 ble rutiner/vaner for parkering populært som et av tiltakene som trafikksikkerhetsambassadørene på videregående skoler ønsket å gjennomføre. Elevene knyttet det eks. til konkurranser mellom ansatte og elever; Hvem er flinkeste til å parkere riktig?

Mer om trafikksikkerhetsambassadører her >>


Er det en trafikkregel som spesifikt pålegger oss å parkere ved å rygge inn?

Nei, det er det ikke, men dette er av de mange små ting man kan og bør gjøre mest mulig av for å redusere risiko for ulykker.
Så vet vi at det kan være tilfeller der det ikke passer å rygge inn pga barnevogner som skal ut av bilen eller at bilens ladekontakt er montert foran.

 

rygg inn 3


 

Vi hadde også i 2015 en artikkel ang. dette temaet - og hadde også den gangen lapper som ble lagt på bilers frontruter.

Artikkelen er her - og fortsatt like aktuell:

https://www.nullvisjonen-agder.no/2-sider/184-biler-som-rygger-en-fare-for-myke-trafikanter.html

 

flyer parkering 1

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994328
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder