For første gang siden 1947 er antall drepte i norsk trafikk under 100 - en viktig milepæl. 2020-tallene viser at målrettet trafikksikkerhetsarbeid på mange felt virker, men vi kan ikke juble når 95 familier har mistet noen av sine. En svært stor andel er også i 2020 menn - hele 78.

 

Drepte 2020

Som vi ser her er utviklingen god over tid. Fra de enormt høye tallene på 70-tallet har vi nå kommet ned til under 100.

Dette er en nedgang på 83% fra 1970 til 2020.

Det har vært flere perioder med svingninger og tilbakeslag, men trenden er tydelig. I 2001 døde det 275 mennesker i trafikken, mens vi i 2020 mistet 95. En meget god utvikling på forholdsvis få år.

Med 95 drepte på ett år er det ingen grunn til jubel, men nedgangen er meget stor og det motiverer alle instanser som driver med trafikksikkerhet og forebyggende arbeid til å stå på for videre nedgang.

Og husk - alvorlige trafikkulykker er ikke bare dødsulykker. I 2020 ble mer enn 450 mennesker hardt skadet i trafikken.

Noen tall fra 2020:

 • 95 drepte i 2020 er 13 færre enn året før
 • 78 menn og 17 kvinner mistet livet (menn utgjør med dette 82%)
 • 54 av de omkomne var i bil - mot 71 i 2019
 • 20 omkom i motorsykkelulykker
 • 13 fotgjengere mistet livet
 • 6 syklister mistet livet
 • 5 tungbilsjåfører mistet livet
 • 22 eldre over 65 år døde (9 færre enn i 2019)
 • 39 mistet livet i møteulykker
 • 32 mistet livet i utforkjøringer
 • Agder hadde sammen med Møre og Romsdal færrest omkomne med 3

Flere detaljer på Vegvesen.no >>

 Agder 2020

 3 av de omkomne i 2020 mistet livet i Agder. 3 er det laveste antallet til nå.

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3449469
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.