Nullvisjonen Agder tar opp igjen tråden fra i fjor, og vi vil i 2021 arrangere flere torsdagstreff på Vamoen motorsportbane sammen med NAF MC Sørlandet og Holy Riders MC Sørlandet.

mc ted

 

RUSTLØSING/MYKGJØRING

Treffene blir den andre torsdagen i måneden i sesongen (smittevernsforbehold). Det inviteres til kurvetrening og hyggelig MC prat.

Vi har engasjert trafikklærere og erfarne MC førere som veiledere, og det blir noe å bite i. Følg med på våre nett- og Facebooksider for mer informasjon.

Noen av de som kjører MC er «tilbake på veien» etter noen års fravær pga familiesituasjon og økonomi, andre er nykommere, mens atter andre er erfarne «milslukere» som kjører mange tusen km hvert år på MC. Våren 2021 vil vi møte noen av disse i våre podcast-sendinger, og følge dem utover sesongen for å ta del i opplevelsene.

Til alle som kjører MC er vårt budskap tydelig – «Rustløsning» er en viktig øvelse på vårparten. Statens Vegvesen og NMCU arrangerer slike kurs i store deler av landet, i Agder arrangeres kurset 2. mai på Skandinavisk trafikksenter, men med bare 40 plasser ble det fulltegnet på kort tid – og mer er ikke tilgjengelig pga korona situasjonen.

 MC-GLEDE, MEN RISIKOEN ER DER...

Motorsykkel er et kjøretøy som gir føreren stor kjøreglede, en frihetsfølelse og gode opplevelser «litt tettere på naturen» enn det du opplever i bilen.

Samtidig er man som MC fører betydelig mer utsatt ved et uhell, ikke har du et stålbur til å beskytte deg, ikke har du varme og komfort og i liten grad har du førerstøttesystemer som hjelper deg ut av problemene du skapte da du kom litt for fort inn i svingen eller ikke fulgte helt med da bilen foran bremset.

Likevel kjører mange MC, faktisk øker tallene år for år – og det har vært en dobling av antallet MC på veiene de siste årene.


 

BILDER FRA TIDLIGERE TREFF PÅ VAMOEN

mc 2

mc 3

mc 4


PODCAST FRA EN KVELD PÅ VAMOEN I 2020

EPISODE 23 -  Mykgjøringskurs på MC, ca. 15 min.
Sending fra Vamoen gokartbane der det øves med lett, mellomtung og tung MC. Det øves på kjøreteknikk med instruktører og erfarne MC-førere til stede.

Man finner episoden på mange plattformer:
ANCHOR   SPOTIFY   BREAKER   RADIO PUBLIC  GOOGLE PODCASTS


Du vil finne flere episoder om MC utover i 2021 her >>VI ANBEFALER

NMCU har laget en filmserie på 27 filmer. Vi anbefaler disse!!
Man finner alle her: https://nmcu.org/full-kontroll/

Den første er en introduksjonsfilm til serien. Vi presenterer den her:

 

Til alle som ferdes i trafikken: Se godt etter – det er nye kjøretøygrupper i trafikken nå, og det kan være fort å overse en MC eller moped – så følg med.

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3530154
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.