Trafikksikkerhetsambassadørene i videregående skoler er nå skolert.

Agder fylkeskommune satser på UNG til UNG formidling i ulike temaer innen trafikksikkerhet.


 

HVA ER TRAFIKKSIKKERHETSAMBASSADØRER?

2-3 elever på hver videregående skole ansettes av Fylkeskommunen som ambassasdører innen trafikksikkerhet etter søknad. De skal i løpet av skoleåret, september - april, arrangere ulike trafikksikkerhetstiltak for sine medlelever. 

Det er obligatorisk å gjøre tre tiltak, men de kan også velge å utføre tre ekstra tiltak.

Elevene har muligheten til å tjene opptil kr. 6.000 hver gjennom skoleåret, avhengig av hvor mange tiltak de utfører. De har også kr. 5.000 tilgjengelig i "driftsmidler" pr. skole/avdeling.
Det må lages en fyldig rapport om hvert tiltak til Fylkeskommunen.

 

266366816810203
Torstein Salvesen, Nullvisjonen Agder

 

EN DEL AV FYLKESKOMMUNENS SATSING

Agder fylkeskommune satser godt på trafikksikkerhet gjennom å finansiere Nullvisjonen Agder og 18Pluss/Trafoen som forebyggende og holdningsskapende tiltak.

Sammen med Trygg Trafikk går Fylkeskommunen også inn for å skape engasjement for bedre trafikksikkerhet på videregående skoler i hele Agder, gjennom å opprette elevstillinger som «trafikksikkerhetsambassadører» i skolene.

Elevene får ansvar for å gjennomføre 3-6 konkrete tiltak gjennom skoleåret med fokus på trafikksikkerhet – herunder refleksdager, trafikksikkerhetsdager, og andre gode tiltak – gjerne sammen med ressurser utenfor skolen.

For å øke trafikksikkerhetsambassadørenes kunnskap har de fått opplæring og råd fra fylkets egne trafikksikkerhetstiltak og Trygg trafikk. Dette danner grunnlaget for deres videre engasjement på egne skoler.

Elevene får, i tilegg til lønn for innsatsen, en god attest som viser deres engasjement og gjennomføringsevne.

Vi som jobber med trafikksikkerhet og adferd er glade for engasjementet og de flotte elevenes iver og vilje til å bidra til å utgjøre en forskjell for seg og sine medelever.NOEN BILDER FRA KICK-OFF SAMLINGENE

20210916 105501
Tom Erik Dønnestad, Nullvisjonen Agder

 

20210915 130423Marit Bech Olsen og Anette Risvand Fossheim, 18pluss og Trafoen

 

20210915 112306
Tom Erik Dønnestad med "Veltepetter"

 

20210915 112835
Bjørn Ivar Birkeland, Nullvisjonen Agder + elever ved "Bråstoppen".

 

20210915 113931Kollisjonsvekter som viser hvilken energi som er i sving ved en bråstopp.

 

20210915 113701
Elever prøver promillebriller med Marit.

 

20210915 102757May-Lene Rasmussen Noddeland, Trygg Trafikk Agder

 

 

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3618734
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.