mobiltelefon-nei-mai-2013Fra 2. mai 2013 skjerpes reglene for bruk av mobiltelefon i bil. Det blir kun lov til å bruke tastaturet for å starte og avslutte en samtale.

Dvs. at sending av SMS nå blir forbudt.

 

 

Vi justerer reglene for å gjøre det enda tryggere på norske veier, sier samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Hensikten er selvsagt å øke trafikksikkerheten. Folk som har fokus på telefonen i stedet for på veien kan gi farlige situasjoner.

Husk at man kjører ca. 20 meter på ett sekund ved en fart på 70 km/t.

Et par sekunders fokus på telefonen....
Vi trenger ikke si mer.

 

mobiltelefon-nei-mai-2013

VG-nyhet om saken kan leses her >>

 

Trygg Trafikk har denne saken:

Forbud mot SMS i bil

Fra 2. mai blir det forbudt å sende tekstmeldinger når en kjører bil.

– Trafikksikkerhet er prioritet nummer en! Bruk av mobiltelefon i bil kan forstyrre bilkjøring. Vi justerer derfor reglene for å gjøre det enda tryggere på norske veier, sier samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Departementet skriver at det kun blir tillatt å bruke tastaturet på mobilen, når en starter og avslutter en samtale. Samtidig må mobiltelefonen være håndfri eller fastmontert i en holder. All annen bruk av tastaturet blir forbudt. Dette gjelder blant annet skriving av tekstmeldinger.

Det vil bli lov å bruke trådløs håndfri mobiltelefon når en starter og avslutter en samtale.

– Vi er glade for regelendringen og synes dette er skritt i riktig retning. Samtidig vil vi advare folk mot all bruk av mobiltelefon i bil. Dette gjør at bilister blir uoppmerksomme, noe som kan føre til alvorlige ulykker, sier plan- og utredningssjef Tori Grytli i Trygg Trafikk.