stopplengde 2

Økt fart gir betydelig lengre stopplengde.
Glatte veier gir oss mye lengre stopplengde enn på bare veier - noe som igjen krever lavere fart.

Dette er logisk for de fleste, men her kan du lære mer om dette emnet + prøve en animert kalkulator.

 

 

stopplengde-1

Dette oppsettet viser en stopplengde på i overkant av 25 meter når farten er 50 km/t. Vi får altså AKKURAT så vidt stoppet før en hindring 25 m foran oss.

Kurven er flat i starten - det er reaksjonstiden. .

 

Se på neste tabell hva som skjer dersom farten økes litt...

 

 

stopplengde-2

Ved 50 km/t kan vi tenke oss at vi AKKURAT hadde klart å stoppe før en hindring i veien.
Den loddrette linjen viser at dersom farten hadde vært økt fra 50 til 60 km/t (sort ring) ville man truffet en eventuell hindring med en fart på ca. 45 km/t.
Hadde farten vært 70 ville hindringen vært truffet i ca. 65 (lilla ring).

 

 

Sjekk også tidligere artikkel om vinterdekk >>

 


 

VG har en animert stopplengde/bremselengde-kalkulator som godt illustrerer hvor stor økning det er når farten øker eller veibanen er våt eller islagt.

Her kan man velge kjøretøy, fart og underlag. 

Anbefales!

http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/sjekk-hvordan-bremselengden-oeker-paa-glatt-foere/a/23349898/

 

(Klikk eventuelt på bildet under her...)

bremselengde vg

 

 

 

Aktuelle kampanjebilder:

glatt vei

 

 

avstand

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4058028
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder