Du har ikke lov til å kjøre fortere enn 80 km/t med tilhenger.

UP-sjef Øystein Krogstad i Agder og Rogaland sier mange bryter reglene for kjøring med henger. Og mange av dem vet ikke at de gjør noe galt.

 

tilhenger-1

 

Videre sier Krogstad dette (hele intervjuet i artikkelen under):
"Kjører du med tilhenger med en aktuell totalvekt på over 300 kilo uten bremser har du ikke lov til å kjøre mer enn 60 km/t. Kjører du over 80 kilometer i timen blir du bøtelagt. Det er en del som har mistet lappen fordi de har tenkt at de kan kjøre 100 km/t i 100-sona."

 

Fyldig info her i NRK-artikkelen her:
http://www.nrk.no/sorlandet/kan-koste-deg-forerkortet-1.11761726

 

Tilhengerregler hos Statens Vegvesen her >>

 

Tilhengerkalkulator her:
http://www.vegvesen.no/Kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Tilhengerkalkulator

 

 

tilhenger-2

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4057999
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder