telefon-1Lovendring fra 2. mai 2013:
Kun lov å ta imot og avslutte en samtale på fastmonterte telefoner. SMS eller lign. er ikke lovlig.

Vi justerer reglene for å gjøre det enda tryggere på norske veier, sier samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Hensikten er selvsagt å øke trafikksikkerheten. Folk som har fokus på telefonen i stedet for på veien kan gi farlige situasjoner.

Husk at man kjører ca. 20 meter på ett sekund ved en fart på 70 km/t.

Et par sekunders fokus på telefonen.... Vi trenger ikke si mer.

mobiltelefon-nei-mai-2013 

En undersøkelse Chess har gjort i samarbeid med Respons Analyse viser at nesten tre av fire unge sender sms mens de selv kjører bil, skriver TV2 Nyhetene.                            

Undersøkelsen viser også at seks av ti taster på mobiltelefonen mens de selv har kjørt bil, enten de ringer eller sender sms. Blant dem under 30 år, har hele syv av ti sendt tekstmeldinger mens de selv har kjørt, og det viser seg at menn taster mer på mobilen under kjøring, enn kvinner.

HOLD HELLER OPPMERKSOMHETEN DIN PÅ TRAFIKKEN!

Hvor mange møteulykker, utforkjøringer eller fotgjengerpåkjørsler skyldes telefonbruk?

NRK-filmsnutt:
http://www.nrk.no/video/up_sjef_oystein_krogstad_om_nye_mobilregler/39E6E1FB09E65157/

Og er du fortsatt i tvil om dette er viktig informasjon kan du jo se denne filmen. Den er laget av politiet i Wales og er sterk - kanskje sterk nok til at du skjønner alvoret?

 

ER DU EN GOD ROLLEMODELL FOR DINE BARN?

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4058003
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder