moped-1

Dersom du er 16 år og kjører moped tilhører du en høyrisikogruppe.

Sjekk diagrammet under her. EN søyle pr. år. Høy søyle = mange drepte og skadde. Den nest høyeste søylen er 16-åringer - og mopedulykkene dominerer.

(Høyeste søyle = 18-åringer og bil.)

 

trollveggen

Hva kan skje hvis du trimmer mopeden?

For det første er trimming ulovlig og kan føre til bot og avskilting hvis du blir stoppet i kontroll. Ved ulykker med trimmet moped gjelder ikke forsikringen. Myndighetene kan også kreve tilleggsavgift fordi en trimmet moped automatisk egentlig tilhører gruppen lett motorsykkel. Noen former for trimming kan gjøre at mopeden går mye fortere enn den er konstruert for. Verst er det likevel at den går fortere enn føreren er ”utdannet” for.

 

EKSEMPEL PÅ NYHETSARTIKKEL
(Farsunds avis januar 2013)

En 15 år gammel mopedist prøvde å stikke av fra politiet på Feda ved 04-tiden natt til søndag. Det viste seg at mopeden var trimmet og hadde diverse tekniske mangler. Mopeden ble avskiltet. Gutten ble kjørt hjem til foreldrene, og han vil bli anmeldt for forholdet. (Publisert 13.01.2013 - 11:20)

 

Passasjer på moped ulovlig fra 1. august 2013
1. august 2013 kom det ny regler mtp trafikksikkerhet.
Det er nå forbudt å ha med passasjer på moped. Tidligere var det lovlig å ha med en passasjer under 10 år, men dette er det nå slutt på.


Les mer her om mopedførerkort, trafikalt grunnkurs, klær, passasjerer etc. >>  

 

Les mer om ulykker her >>
(Transportøkonomisk institutt)

HJELMBRUK

 

 

 

 

RUSKJØRING

 

 

 

 

MOPED MED PASSASJER

 

 

 

TRIMMING

 

 

 

 

 

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4068363
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder