Brosjyre om snøscooterkjøring:

brosjyre-snøscooter
Klikk for PDF-brosjyre.

”På tur med snøscooter – En guide til sikker kjøring” ble lansert 2. mars 2010. Statens vegvesen og Trygg Trafikk står bak brosjyren, som er den første i sitt slag i Norge.

 

Brosjyren på 60 sider forteller deg om eks.:
Tekniske ting, reparasjoner, vedlikehold, kjøretips, utfordringer med vær og føre, klær og verneutstyr, snøskred, kart, fartsgrenser, promille, førstehjelp...
En veldig innholdsrik brosjyre.


snøscooter-1
Bilde fra brosjyren. Foto: ScooterNorge


Trygg Trafikk hadde tidligere fyldig info på sine nettsider.

Vi har klippet dette derfra:

Det finnes få studier av ulykkesrisiko forbundet med snøscooterkjøring. Men en undersøkelse viste at risikoen er mellom 10 og 12 ganger så høy sammenlignet med bilkjøring. Undersøkelsen ble gjort ved sykehuset i Hammerfest i årene 2002 til 2005.

Årsakene til ulykkene var hovedsakelig at føreren mistet kontroll over scooteren på grunn av høy fart og uoversiktlig terreng.

- Mange skader seg når været er fint og hastigheten høy. De kjører på steiner eller snøskavler og velter. Man kan både bli kastet av scooteren og få den over seg.

  

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4043797
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder