"Bråstopp i 70" - tilhengeren

Mange har sett vår "Bråstopp i 70"-tilhenger på en stand. Denne ble brukt i 5 sesonger fra 2009 - 2014, men er nå solgt til Statens Vegvesen på østlandet.

 

Tilhengeren inneholder en VW Golf som ble testkrasjet i 2009 - og på en TV-skjerm kjøres det en film fra testen.

Hensikten med dette er å vise hvordan det går dersom man ikke bruker bilbelte.

Bilen ble kjørt mot en steinblokk i 70 km/t på Nordic Testsenter på Lista. I bilen satt det to dukker. En satt i førersetet med bilbelte på seg, mens den andre satt i baksetet uten bilbelte. Hver dukke veier 75 kg.

Dukken i baksetet ble i kollisjonen slengt framover, knakk seteryggen i passasjersetet, ødela midtkonsollen og knuste frontruta med hodet. En meget sikker dødsulykke. Dukkene er ikke flyttet etter testen.

 

En person på 100 kg uten bilbelte i baksetet kan være livsfarlig for deg som sjåfør ved en bråstopp - selv om du bruker bilbeltet selv.

Personen vil komme fykende framover.

Fart 40, vekt 100 = Energi 629 kg
Fart 60, vekt 100 = Energi 1417 kg
Fart 80, vekt 100 = Energi 2519 kg

Se vår film om dette her, da vi krasjet en bil i 70 km/t >>

 

 

Nå vet du hvor viktig det er å sikre deg selv, dine passasjerer og bagasje.

Det er store krefter i sving - krefter som kan være farlige!

 

 

 

I 2012 ble testen gjentatt - denne gangen med Statens Vegvesen som oppdragsgiver. De har flere ganger lånt Nullvisjonens "Bråstopp i 70"-tilhenger, men hadde nå behov for sin egen.

2012-tilhengeren står i Arendal og fraktes ut til ulike arrangementer derfra.

 

bråstopp-stand

 

braastopp-2

braastopp-1

bråstopp-henger-stand-01

 

 

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4043809
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder