Våren 2023 så ble Nullvisjonen Agder invitert til Kvinesdal for å snakke om trafikksikkerhet og holdninger i trafikken. Fokuset gikk spesielt på bruk av sikkerhetssele, fart, løse gjenstander og bruk av telefon/ipad i bil. 

Deltakerne var hjemmesykepleiere og andre faggrupper som er mye rundt på veien i kommunale biler. De 30 deltakerne fikk først en teoretisk del inne, før de etterpå fikk kjenne på en bråstans i ca 10 km/t, og deretter oppleve å bli "veltet" rundt og bli truffet av tomflasker og gulvmatter som illustrere løse gjenstander i bilen. 

Ronni og Bjørn Ivar intro

bråstopp

Veltepetter

Ett par måneder etterpå så tok avdelingsleder Miriam Næset kontakt igjen, og kunne da fortelle at de ansatte hadde vært veldig godt fornøyd med undervisningen og bevisstgjøringen de fikk av Nullvisjonen Agder.

Hun som leder og hennes medarbeidere ønsket å jobbe videre med dette, så hun spurte om råd og veiledning på sikring av gjenstander i bil for de ansatte som er mye ute på veien i kommunale biler. Dette være seg medisinbagger, utstyrsbagger, mobiltelefon, ipad og andre løse gjenstander som er nødvendig å ha med seg ut.

Vi snakket om plassering av gjenstander, som ideelt sett er i bagasjerommet, alternativt nede bak setene eller i setene hvor sikkerhetsselene brukes for å sikre lasten. Vi snakket også om dette med mobiltelefon/ipad-holder i bilene. 

På bakgrunn av dette så fikk Nullvisjonen Agder produsert opp noen klistermerke - påminnelse og bevisstgjøring, som Næset fikk til de kommunale bilene.  

sikring av last i baggasjerom

Sikring av last ned og bak setene

Leder Miriam Næset klister på huskelapp i kommunal bil

Klisterlappen på plass i kommunal bil

Nærbilde av klisterlappen
 
Leder Miriam og Eli Karin
Sykepleier Eli Karin og leder Miriam 
 
Nullvisjonen Agder har her lyst å takke Kvinesdal kommune og da spesielt leder Miriam Næset, men også hennes medarbeidere for initiativet, engasjementet og motivasjon for å sette ett ekstra fokus på trafikksikkerhet og egne holdninger i trafikken.

Miriam og hennes medarbeidere tenker utenom boksen, og allerede nå i gang med å sjekke opp mulighet for å komme til SkanTraf - øvelseskjøringsbanen i Kristiansand. Hun har fått kontaktinformasjon til 18Pluss, som er behjelpelig med dette på SkanTraf. De har også vurdert å engasjere en kjøreskole for å ha fokus på parkering - unngå eller begrense skader på kommunale biler. 

Vi, Nullvisjonen Agder med to ambulanseansatte med på laget, tilbydde oss å holde 1. hjelpskurs, men det hadde de nettopp gjennomført. 
 
Alt i alt, hatten av for Miriam Næset og hennes medarbeidere i Kvinesdal kommune. De tar trafikksikkerhet på alvor og vi i Nullvisjonen er 110 % sikre på at dette bærer frukter. Ledelsen legger tilrette for en trafikksikker hverdag, hvor medarbeiderne følger dette opp med gode holdninger i trafikken, som de garantert tar med seg hjem i sitt private liv.

Holdninger - det begynner med DEG!
 
 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4058000
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder