I dag fikk Nullvisjonen komme og presentere seg for politikerne i hovedutvalget samferdsel og mobilitet, samt ansatte i fylkeskommunen. Stor takk til leder av utvalget, Steinar Andersen som – til tross for mye på agendaen - la til rette for at vi kunne komme.

På bildet fra presentasjonen så kan man - i bakgrunnen - se ildsjelene i gamle Vest-Agder, som allerede 2003 etablerte «Nullvisjonen – trafikksikkerhet og folkehelse». Dette var bare ett år etter at Stortinget hadde besluttet at vi i Norge skal ha en Nullvisjon ingen drepte eller hardt skadde i trafikken. Ildsjelene er Egil Strømme fra Vest Agder fylkeskommune, Arild Nærum fra Statens vegvesen og Liv Falkum fra Trygg trafikk.


Innholdet i presentasjonen gikk på opprinnelsen/fødselen av Nullvisjonen Agder. Hva og hvordan vi jobber og på hvilken måte vi er ett (gratis) verktøy til kommunenes arbeid innen trafikksikkerhet. Politikerne og ansatte fikk også ett innblikk i hvordan vi jobber med adferd og holdningen ovenfor befolkningen i alder 0-100 år. 


Etter presentasjonen vår så var det pause i dagens program, Da fikk tilhørerne prøve ut kollisjonsvekter og promillebriller, en utfordring de tok på strak arm :)

- Promillebrillene gir deg en opplevelse av å være beruset med en promille på 1,0 - 2,5. Vi hadde med oss tre forskjellige briller.

Inger Ann1
Her prøver Inger Ann Fidjestøl promillebrillene. Hun er avdelingsleder for forvaltning, drift og vedlikehold - veg.

 

Steinar Promillebrille 1.2 Kopi
Her prøver politikere Steinar Andersen og Fredrik Jensen seg med promillebriller. I Bakgrunnen så kan man se Kollega Tom Erik Dønnestad i samtale med politiker Frank Rørheim. 

 

- Kollisjonsvektene gir deg harde fakta på hvor mye du vil veie/hvilken energi du vil bli kastet rundt med i en bil eller buss ved en bråstans i 40 eller 80 km/t, dersom du ikke bruker sikkerhetssele. 

Kollisjonsvekter4Politikkere Frank Rørheim og Geir Pedersen er overrasket over hvor mye de faktisk veier ved en bråstopp i 40 km/t og 80 km/t. Kollega Tom Erik Dønnestad forteller ivrig om konsekvens med å ikke bruke sikkerhetssele. 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 4043772
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder