refleksbrikke-200Høsten er her med svært mørke veier. Kombinasjonen mørke, våte veier og fotgjengere uten refleks er livsfarlig. Hvert år velger noen bort refleks - hvert år blir fotgjengere uten refleks påkjørt.

Torsdag 17. oktober er årets nasjonale refleksdag.
Ta ansvar! Sørg for at alle i din familie BLIR SETT.

 

 

refleksbrikke-200 refleksbrikke-200

Refleksbrikker er gode å ha klare til bruk i lommene på alle dine høst- og vinterjakker, men en refleksvest gjør deg betydelig mer synlig.

 

vest-2

vest-01

 

Det er en ekkel følelse å være bilist dersom fotgjengere går uten refleks.

I filmen under her fortelles det at 4 av 10 bilister har vært nære på å kjøre på en fotgjenger fordi han/hun ikke var synlig.

 

Se flere refleksfilmer her >>

Les mer om refleks her >>

 

fotgjengerulykker-i-lavere-enn-50
Søylene viser hvilke fotgjengergrupper som er mest utsatt for ulykker i byområder.
Eldre er overrepresentert og er rammet i ca. 1/3 av ulykkene. Men også barn og unge er utsatt.

Ungdom 15-19 er mest utsatt - det er også den gruppen som er dårligst til å bruke refleks.

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994292
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder