boye-1Trond Boye Hansen er ansatt ved Oslo Universitetssykehus Ullevål og forsker på personskader og dødsfall etter trafikkulykker.

Boye Hansen tar stadig turen til oss her sør for å delta som foreleser på ulike arrangementer. Forelesninger som gjør inntrykk.

 

 

Trond Boye Hansen deltar på flere trafikksikkerhetsdager på skoler og han er fast innslag på våre ungdomsprosjekt. Ungdomsprosjektene har 4 samlinger der Boye Hansen står for innholdet på den ene. Vi har på de andre samlingene med oss både sannhetsvitner, politiet og deltar på 18pluss-kurs.

 

Trond Boye Hansen viser på sine forelesninger bilder fra trafikkulykker og forteller hva som har skjedd. Han har sett utallige ganger hva som er de tre store "killere": Fart, rus og manglende bilbelte.

Han ser også i sitt daglige arbeid hvem som rammes mest: Unge menn. Boye Hansen viser også en del filmklipp, både fra ulykker og fra personer som er rammet - eller de gjenlevende.

 

Som ulykkesforsker må han også ta turen til Agder av og til - dessverre må vi vel si.

 

boye-2

2 personer i rullestol, multihandicappede Martin og Vidar, er med på forelesningene med Boye Hansen. Dette er to personer som har blitt meget sterkt skadet i trafikkulykker, og de forteller sine historier. 

Personene har sittet i rullestol i mange år, de har ikke språk og bruker Roll Talk for å kommunisere med folk. De er avhengige av hjelp 24 timer i døgnet og har med seg sine medhjelpere.

Martins historie her >>

 

boye-3

Trond Boye Hansen har også med seg et bilvrak for å vise hvor lite som skal til.
I denne bilen brukte føreren bilbelte, men passasjeren gjorde det ikke...

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994327
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder