100-2014I løpet av i de 7 første månedene av 2014 har 100 mennesker mistet livet i norsk trafikk - 3 av disse i Vest-Agder og 1 i Aust-Agder.

I samme tidsrom i fjor var antallet for hele landet 90.

Det er omkomne motorsyklister som utgjør den største økningen.

 


Trygg Trafikk skriver:

Denne sommeren har vi opplevd mange alvorlige ulykker ute på veiene. Foreløpige tall viser at 39 mennesker har omkommet i juni og juli. Det er flere enn i samme tidsrom i fjor.

– August og høsten 2013 var en tid med mange dødsulykker. Nå ber vi folk ta det med ro i trafikken, holde farten nede og følge reglene, sier distriktsleder Ivar Ringen i Trygg Trafikk.

Hittil i år har 16 motorsyklister omkommet i trafikken. Det er syv flere enn på samme tid i fjor, nesten like mange som i hele 2012 og flere enn i 2011.

– Dette er høyere tall enn vi har sett de siste årene. Nå håper vi å slippe flere dødsulykker på motorsykkel, men statistikken er i mot oss, sier Ringen.

 

Hele artikkelen her:
http://www.tryggtrafikk.no/pressemeldinger/flere-dodsulykker-pa-veiene/

 

100 mennesker er her illustert med 100 figurer.
Hver av dem har familie, venner, kolleger, naboer, skolekamerater...

100-2014

 

Hvorfor skjer ulykkene?

Trygg Trafikk skrev i juni:
Det er feil fra bilførere og andre trafikanter som utløser dødsulykkene. Men harde hindringer i sideterrenget og mangel på midtdeler kan føre til dødelige skader.

Det er ulykkesanalysegruppene i Statens vegvesen som gransker dødsfall i trafikken. De har kommet til følgende konklusjon når det gjelder ulykkene i 2013:

  • 46 prosent av ulykkene skyldes manglende førerdyktighet (manglende erfaring, uoppmerksomhet, feilvalg).
  • 35 prosent skyldes høy fart etter foreholdene eller hastighet godt over fartsgrensen (over førerkortbeslag).
  • 29 prosent skjedde på grunn av feil eller mangler ved kjøretøy.
  • 24 prosent skyldes feil eller mangler ved veien.
  • 18 prosent skyldes vanskelige vær- og føreforhold.
  • 17 prosent skjedde etter sykdom.
  • 16 prosent skyldes ruspåvirkning (alkohol, narkotika eller «trekantmedisiner»).
  • I tillegg satt 33 prosent av de omkomne i bil uten bilbelte.

Tallene gir til sammen mer enn 100%
Dette er fordi at i hver enkelt ulykke er det ofte tre eller flere medvirkende årsaker til ulykkene. Det kan også være flere medvirkende årsaker til at de involverte ble utsatt for dødelige skader under ulykkene.

 

Hele artikkelen fra juni 2014 her:
http://www.tryggtrafikk.no/nyheter/trafikantenes-feil-forer-til-dodsulykker/

 

 

 

 

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>




Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994331
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder