PRODUKTEKSEMPLER:

60 vekt 550
Kollisjonsvekter
for fart 40, 60 og 80.
Kr. 690 + mva pr. stk.

beltesamler
Beltesamler

beltesamler 3
Beltesamler brukes slik.

Refleksvest-mini

Joggevest/barnevest

vest-2
Populær vest med
glidelås foran og på lommer. Krave med fleece.
Gå, sykle, løpe,
mopedkjøring, MC...


hammer 17 liten
Nødhammer med
beltekutter og fløyte.

Se flere her >>

 

 Følg Nullvisjonen:

F lister


F lindesnes


F sogne

arne-1«Det gjelder å ha et aktivt blikk for å kunne følge ekstra godt med på trafikken når man kjører motorsykkel – spesielt trafikk som kommer inn fra sidene», sier MC-entusiast Arne Danielsen fra Lyngdal.

Arne har kjørt MC i mer enn 25 år og forteller at man som MC-fører hver vårsesong må venne seg til kjøringen på nytt – man er ikke «helt varm i trøya» sånn med det samme.

 

 

Ulykker har han unngått ved å kjøre defensivt. Han demper farten og er i beredskap når trafikken tetter seg til, han unngår mest mulig bilisters blindsoner og prøver å få øyekontakt med bilistene. Arne opplever samspillet med bilistene som veldig positivt: «Enkelte legger seg til og med litt ut til siden og slipper meg fram når det er lang kø».

«Når man er borte fra kjøringen 6-7 måneder gjennom vinterhalvåret, er det viktig med en tilvenningsfase om våren», mener Arne.

Man leser ofte om MC-ulykker om våren. Kanskje har ikke MC-føreren kjøringen helt «i kroppen» ennå – og kanskje er bilistene ikke oppmerksomme nok etter en lang vinter uten motorsykler på veien.

arne-2

«Noe av det viktigste er å sørge for å bli sett», sier Arne. Han kjører med fulle lys og har alltid refleksvest på seg. Valget av rød motorsykkel er heller ikke helt tilfeldig. «Jeg liker fargen, men den sees også godt i trafikken».

Hjelm, hansker og riktige klær er en selvfølge for en MC-fører, men Arne forteller også hvordan headsettet han har i hjelmen er en viktig del av utstyret. Dersom man har passasjer med seg er det viktig å kommunisere med denne – noe som ikke er lett med vindstøy rundt ørene. Ved hjelp av mikrofoner kan dette skje uten at man trenger å snu på hodet – viktig mtp trafikksikkerheten.

Arne forteller at det på fuktig vei er spesielt viktig å kjøre rolig og defensivt fordi asfalten kan bli glatt – og ekstra glatt kan det bli på gangfeltstriper og annen veimerking.

Arne forteller til slutt at det er stor forskjell på passasjerer. Noen er flinke til å følge motorsykkelens og førerens bevegelser, mens andre kan være litt stivere og litt redde. Det er viktig å avpasse kjøringen etter passasjeren.

 

Del denne siden
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace
Artikkelvisninger
3000674

porsche knapp 160

 pod


lenke gata


lenke carl


lenke foreldre


lenke russ


lenke moped


web2


30bilder

carl


quiz knapp


youtube-lenke


blogg-ikon

Anbefalte sider:

trafikkvett logo

18-pluss

trafoen

russ-pa-vei

statens-vegvesen

agder knapp 160 kant


politiet


TT 160

 

trafikksikker-kommune-170
 

toi
 

vti

65 pluss

 


bunnfelt red

Nullvisjonen Agder kontakter du her: 


Listerregionen

Torstein Salvesen
905 55 947
E-post

Lindesnesregionen

Bjørn Ivar Birkeland
918 62 597
E-post

Kr.sandregionen

Tom Erik Dønnestad
906 67 689
E-post

 agder stripe graa 2020 eier

Personvern
Webløsning fra Nullvisjonen

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.