vinnerneUngt Entreprenørskap samlet for en stund siden 140 ungdommer fra Listerregionen på Lista flystasjon til Gründercamp. Dette er en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Vinnerne hadde svar på HVORDAN FÅ FLERE UNGDOMMER TIL Å BRUKE SYKKELHJELM?

 

Dagen inneholdt jobbing i grupper med innlagte presentasjoner av idèer for dommerpaneler. Semifinaler, finaler i rene "idol-stil".

Ungdommene kunne velge blant problemstillinger fra den planlagte familieparken Knertenland mtp både ungdomstilbud og markedsføring. De kunne også velge å hjelpe renovasjonsselkapene med ulike avfallsløsninger og problemer rundt søppeldunker.

Nullvisjonen i Lister deltok også som en av "oppdragsgiverne" - og vinnerene hadde altså valgt oppgaven mht SYKKELHJELM og hadde gode, kreative og innovative løsninger på hvordan man skal få flere ungdommer til å bruke sykkelhjelm.

 

Vinnerne var en jentegruppe fra Flekkefjord.
De hadde idèer som eks. at hjelmene bør ha utskiftbare deksler akkurat som mobiltelefoner. Hull bak til hårets "hestehale" var også ønskelig. De ville også ha trådløse høyttalere i hjelmen, men ikke øreplugger da dette går på trafikksikkerheten løs. Jentene presenterte sine løsninger glimrende for dommere og publikum.

jobbing-1

Jobbing i grupper. Ny oppgave hver time. Godt styrt opplegg fra Ungt Entreprenørskap.
http://www.ue.no/Agder

 

vinnerne

Vinnerjentene fra Flekkefjord.

 

nullvisjonen black 400 400

NULLVISJONEN?

Nullvisjonen i Norge, som begrep og tenkemåte, hadde 20 års jublileum i februar 2021. Nullvisjonen Agder startet opp i 2003.
Nullvisjonen er grunnlaget for alt trafikksikkerhetsarbeid i Norge - en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i trafikken. Trafikantene og myndighetene har et delt ansvar for trafikksikkerheten.
LES MER HER >>

film bilde 400 400

FILMSERIER

Nullvisjonen Agder har gjennom årene laget mange filmserier. Filmene retter seg mot ulike grupper og har ulike temaer. Det er filmer som passer for RUSS, for FORELDRE, for FERIEBILISTER osv. Vi har også fått laget flere tegnefilmer. Filmene brukes i undervisning og på våre tre Facebooksider. De har en snert av humor - men med et alvorlig budskap.
SE FILMER HER >>

rudskogen 400 400

UNGDOMSPROSJEKTET

Hver år kjører vi vårt ungdomsprosjekt i alle tre regioner for 10-20 ungdommer hver. Vi starter i februar og avslutter i juni, og i denne peridoen deltar ungdommene på 4 obligatoriske samlinger om trafikksikkerhet. Vi spanderer belønning på de som fullfører; En bilreparasjon - eller en tur til Rudskogen og banekjøring med Porsche Cayman. 
LES MER HER >>>

podkast 400 400

PODKAST

Vinteren 2020 startet Nullvisjonen Agder opp sin egen podkast. Episodene er frittstående og er av litt ulik lengde, ca. 12-15 minutter. Man finner episodene på 5 ulike plattformer, blant annet Spotify. Alle er selvsagt gratis tilgjengelige, og de høres faktisk av titusener av lyttere. For full oversikt over episodene, og omtale av dem, klikker du deg videre.
ALLE VÅRE EPISODER >>
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv
politiet russ paa vei toi vti trafikkatferd 3

 

agder fk logo lang

  • Artikkelvisninger 3994258
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder