20% av trafikkdrepte i 2021 var MC-førere eller passasjerer - en skremmende høy andel for en marginal trafikantgruppe som i hovedsak er på veien under halve året.

Men, det var relativt sett 8 ganger flere drepte i 1980. 

Ungdom 16-24 år sakker nå akterut i den positive utviklingen. Andelen ungdom som omkommer i trafikken øker – selv om de samlede tallene blir lavere. 

Tallene for de siste 5 årene viser en ugrei utvikling.

Hvordan går det med de ulike aldersgrupper mht antall trafikkdrepte? Det ble satt en positiv rekord i 2021 med 87 omkomne, men EN ER EN FOR MYE.

Vi starter opp Ungdomsprosjektet 2022 i februar/mars. Skal du ha en plass, haster det nå med påmeldingen. Dette er for deg som er 18-24 år og har førerkort klasse B - eller får det før påske 2022.

Rett som det er får vi spørsmål om hvordan man kjører i rundkjøringer. Hvordan skal man plassere seg? Hvordan skal man blinke?

Normalt kommer resultatrapportene fra Statens Vegvesen i juni, men pga pandemien kom årets rapport nå i oktober. Vi får i disse rapportene oversikt over utviklingen innen mange felt.

Trafikksikkerhetsambassadørene i videregående skoler er nå skolert.

Agder fylkeskommune satser på UNG til UNG formidling i ulike temaer innen trafikksikkerhet.

Nullvisjonen Agder er godt i gang med å dele ut gratis refleksvester til alle førsteklassingene i Agder - sammen med Trygg Trafikk.

Det er snart skolestart med små barn i trafikken. God sikt er en forutsetning for at vi skal få øye på gående og syklende.

Dårlig sikt er en medvirkende faktor i over 30 % av dødsulykkene på sykkel. Kanskje kan du forbygge farlige situasjoner ved å klippe din hekk?

Det første felles Handlingsprogram for fylkesveg ble 15. juni vedtatt av Fylkestinget i Agder fylkeskommune. Handlingsprogrammet oppsummerer en rekke ulike aktiviteter på fylkesvegnettet, og forklarer hvordan fylkeskommunen tenker om ulike problemstillinger.

Fra 2020 har fylkeskommunen det helhetlige ansvaret for å forvalte fylkesvegnettet. Dette gir muligheter til å velge egne, tilpassede løsninger i samsvar med målene i Regionplan Agder 2030.

Nullvisjonen Agder antar at mange skal reise på bilferie i 2021. Våre 4 små filmer gir noen viktige små tips. Det dreier seg f.eks. om sikring av barn, pakking av bilen, sjåførens atferd og teknisk tilstand på bilen. Ta det rolig - og ha en fin sommer!

Nullvisjonen Agder tar opp igjen tråden fra i fjor, og vi vil i 2021 arrangere flere torsdagstreff på Vamoen motorsportbane sammen med NAF MC Sørlandet og Holy Riders MC Sørlandet.

Dersom man havner i en kollisjon med buss eller bil, er det avgjørende at bilbeltet brukes - og at det brukes riktig.

Vi har sett på tall for trafikkdrepte de siste 20 årene i ulike aldersgrupper. Det er veldig tydelig at nedgangen er forskjellig. Den er meget god for barn og ungdom, men mindre god for den voksne befolkningen.  

For første gang siden 1947 er antall drepte i norsk trafikk under 100 - en viktig milepæl. 2020-tallene viser at målrettet trafikksikkerhetsarbeid på mange felt virker, men vi kan ikke juble når 95 familier har mistet noen av sine. En svært stor andel er også i 2020 menn - hele 78.

RYGG INN - KJØR UT. For veldig mange har dette vært rutine lenge - men ikke for alle. Hiv deg på en god trend, og la det bli en vane.

Høsten 2020 kjøpte Nullvisjonen Agder sin egen "Veltepetter", og den var i full drift allerede et par dager etter overtakelse.

I september ble det arrangert to heldags "kick-off"-samlinger for elever i videregående skoler i Agder. En samling ble holdt i Arendal og en i Mandal. 2-3 elever fra hver av de ca. 20 skolene, pluss en lærer, var samlet for å komme i gang med jobben med trafikksikkerhet på sin skole.

Alle førsteklassinger i Agder får også denne høsten gratis refleksvest fra fylkeskommunen. Det deles ut til sammen ca. 4.000 vester i fylket.

Nullvisjonen Agder vet at mange skal reise på bilferie sommeren 2020. Vi har fått laget 4 små filmer med gode råd.
Det dreier seg f.eks. om sikring av barn, pakking av bilen, sjåførens atferd og teknisk tilstand på bilen. Ta det rolig - og ha en fin sommer!

2019 6 15Hvordan går det med de ulike aldersgrupper mht antall trafikkdrepte? Over tid går heldigvis utviklingen rett vei, men det er fortsatt over 100 mennesker som mister livet i norsk trafikk årlig. Og det er fortsatt over 500 som blir hardt skadet og får livet forandret totalt.

podVi i Nullvisjonen Agder startet våren 2020 vår egen kanal for PODCAST. Vi publiserer der nye episoder fortløpende. Det vil handle om trafikksikkerhet på ulike måter. 

virusDersom helsetilstanden din - eller din medisinering - går ut over dine evner som sjåfør, skal du ikke kjøre. I den perioden vi er inne i nå, tar alle sterkt utvidede hensyn til sine medmennesker mht smittefaren. 

20200213 10150213. februar 2020 arrangerte Agder fylkeskommune trafikksikkerhetskonferansen "Sammen om et felles ansvar" i Kr.sand. Trafikksikkerhetskonferansen er et årlig arrangement for alle som jobber med trafikksikkerhet i det nye Agder.

2019Desember 2019 ble en trist måned da 14 personer mistet livet i trafikken. Det gjorde at totalt 110 personer omkom i løpet av 2019 i Norge. 8 av disse mistet livet i Agder. Det positive er at ingen barn 0-16 år omkom i trafikken i 2019.
Anbefalte sider

trafikkvett agderfk 18pluss trafoen trygg trafikk svv politiet russ paa vei toi vti 
trafikkatferd 3

agder fk logo lang

Artikkelvisninger
3859238
Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter

Innhold © Nullvisjonen Agder

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Nullvisjonen Agder med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.